Na turniru u malom fudbalu u Rasovu sinoć odigrano osam utakmica

Na sinoć odigranim utakmicama na turniru u malom fudbalu koji se održava  na terenu OŠ “Vladislav Sl. Ribnikar” u Rasovu, postignuti su sljedeći rezultati:  

Klub malog fudbala ,,Sjenica” i ekipa ,,ON-EM” igrali su neriješeno 2:2,  ekipa ,,Franca” savladala je ,,Desetku ” rezultatom 3:2, dok je Klub malog fudbala ,,Sjenica” u nastavku turnira, u duelu sa ekipom “Rasova” ostvario pobjedu, pri rezutatu  2:0.  

Ekipa ,,Meče Komerc” odnijela je pobjedu nad ekipom ,,Mo’š li kud” rezultatom 4:2, dok je ekipa ,,Franca” u meču sa ekipom “Zejmont” bila nadmoćnija i pobijedila rezultatom  5:0.

Klub malog fudbala ,,Sjenica” je na svojoj trećoj  utakmici pobijedio ekipu ,,KOP-CO” rezultatom 1:0 i time završio  učešće prvog dana ovog turnira.

I “Franca” je treću utakmicu, ovog puta sa ekipom ,,EKO imanje Biblioteka” završila  neriješenim rezultatom (5:5). Susret ekipa ,,ADI MOBILE” i  ,,Matrix” završen je rezultatom  3:1.

 Predstavnik organizatora rasovskog turnira Svetislav Perišić,u izjavi za Radio Bijelo Polje je istakao da će se danas odigrati grupna faza, kao što je odigrana i juče. I sjutra je na programu grupna faza ovog turnira, dok će se četvrtog dana odigrati četvrtfinalni mečevi. Poslednjeg dana planirana su dva polufinalna meča. Jedan će se odigrati za treće mjesto, dok će drugi odlučiti prvo odnosno drugo mjesto. 

,,Nagrada za prvo mjesto je 1200 eura, za drugo 600 eura, a za treće 300 eura. Obezbijedili smo i pehare, ali smo i izdvojili određena sredstva za sudije”, navodi Perišić, dodajući da da će odlukom Centra za sport i rekreaciju, pobjedniku biti omogućeno besplatno učešće na rasovskom turniru.

Perišić podsjeća da  je ovaj turnir okupio 16 ekipa, a osim iz Bijelog Polja učestvuju i ekipe  iz Sjenice, Podgorice, Prijepolja i Spuža.

,,Očekujemo i dalje veliki broj ljudi i prezadovoljni smo dosadašnjim odzivom. Prema našoj procjeni, na turniru je prve noći prisustvovalo oko 700 ljudi, što je zaista značajno. Mislim da smo ovom turniru vratili onaj sjaj koji ga je nekada krasio, a koji je bio aktivan negdje do 2000-te godine. Očigledno je da su naši mještani i sugrađani bili željni jednog ovakvog događaja, što najbolje potvrđuje njihovo prisustvo. Nadamo se da će ovo postati tradicija i da ćemo i  dalje nastaviti da ovako kvalitetno  organizujemo ovu manifestaciju”, naglasio je Perišić.

Tekst i foto: Željko Simović