Putin i Tramp o novom nuklearnom sporazumu

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp razgovarao je juče sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom o mogućnostima novog nuklearnog sporazuma, sjevernokorejskoj denuklearizaciji i političkoj situaciji u Venecueli, saopštila je Bijela kuća.

Portparolka Bijele kuće, Sara Senders, rekla je novinarima da su dva predsjednika razmatrala mogućnosti novog višestranog nuklearnog sporazuma između SAD, Rusije i Kine ili dodatka postojećem strategijskom nuklearnom sporazumu između SAD i Rusije.

"Razgovarali su o nuklearnom sporazumu, novom i proširenom, i mogućnostima razgovora s Kinom o tome takođe”, rekla je Senders, prenosi Rojters.

Ona je potvrdila i da je razgovor trajao više od sat i da je jedna od tema bila Malerov izvještaj o ruskom uplitanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine u kontekstu da je istraga po ovom pitanju završena.

"Razgovarali su i o trgovinskoj razmijeni dvie zemlje i činjenici da se ona povećala od kada je Tramp stupio na dužnost. Takođe su razgovarali o Sjevernoj Koreji, o Ukrajini i Venecueli", naglasila je Senders.

Izvor:beta