Novi napadi oko bolnice u Kan Junisu, najmanje desetoro stradalih

Sukob Izraela i Hamasa – 108. dan. Izraelska vojska najavila je da proširuje kopnenu ofanzivu u Kan Junisu, gradu na jugu Pojasa Gaze. Sa druge strane, Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, saopštilo je da je od 7. oktobra u izraelskim napadima ubijeno 25.105 Palestinaca. Dva pripadnika jedinica američkih "mornaričkih foka" koja su nestala kod obale Somalije tokom misije u kojoj je zaplijenjeno oružje iranske proizvodnje namijenjeno Hutima, proglašeni su mrtvim.

Broj Palestinaca ubijenih u noćašnjem izraelskom bombardovanju širom Kan Junisa porastao je na deset, a većinu žrtava čine djeca, javila je novinska agencija Wafa, pozivajući se na medicinske izvore.

Desetine Palestinaca je ranjeno.

Ranjenih ima i u napadu u izraelskom bombardovanju kuće na obalnom području El Mavasi, koja se nalazi zapadno od pokrajine Kan Junis, saopštila je Wafa.

Navodi da je tokom noći nastavlja bombardovanje područja oko bolnice u Kan Junisu.

Dva pripadnika jedinica američkih "mornaričkih foka" koja su nestala kod obale Somalije tokom misije u kojoj je zaplijenjeno oružje iranske proizvodnje namijenjeno Hutima, proglašena su mrtvim, nakon bezuspješne desetodnevne potrage, saopštila je američka vojska.

SAD i Velika Britanija počele su 12. januara da izvode udare na položaje Huta, kao i da obaraju bespilotne letelice i projektile koje ta grupa ispaljuje na komercijalne brodove u Crvenom moru, u znak podrške palestinskom pokretu Hamas u ratu sa Izraelom.

Izvor: RTCG