SAD: Nema promjene u našoj politici

U američkoj politici nema promjene, saopšteno je iz Bijele kuće nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanjahu otkazao slanje delegacije u Vašington.

Tu odluku Netanjahu je donio jer Sjedinjene Američke Države (SAD) nijesu stavile veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (UN) kojom se poziva na prekid vatre u Gazi, prenosi Radio Slobodna Evropa."Naš glas ne znači, i ponavljam, to ne predstavlja promjenu u našoj politici. Ništa se nije promijenilo u našoj politici. Ništa", rekao je i portparol Bijele kuće Džon Kirbi novinarima.Američki Stejt Dipartment saopštio je danas da je iznenađujuće i žalosno to što je izraelska delegacija odlučila da ne dođe na zakazane razgovore ove sedmice.

Portparol Stejt Dipartmenta Matju Miler rekao je da bi potpuna invazija na Rafah, posljednje utočište za otprilike polovinu od 2,3 miliona stanovnika Gaze nakon dolaska mnogih ljudi raseljenih zbog borbi na drugim mjestima, bila greška i da bi oslabila sigurnost Izraela."U svjetlu promjene američkog stava, premijer Netanjahu odlučio je da delegacija neće otići", saopšteno je iz njegovog kabinta neposredno nakon glasanja u Savjeta bezbjednosti UN-u.

Izvor:MINA

Foto:RTCG