Ako pada kiša dok ste na ovom italijanskom ostrvu, vraćaju vam novac

Da li vam se nekada desilo da vam vremenske nepogode pokvare godišnji odmor i da vam kiša onemogući da uživate u pijesku i moru? Jedno italijansko ostrvo došlo je na zanimljivu ideju kako da privuče goste uprkos vremenu.

Ostrvo Elba najveće je od svih blizu obala Toskane, a ujedno i treće najveće italijansko ostrvo poslije Sicilije i Sardinije. Veoma je popularno kao destinacija za godišnji odmor zbog prelijepih plaža i okruženja, kao i bogate istorije koja obuhvata priču o progonu Napoleona. Kao i na mnogim drugim mjestima, vremenski uslovi znaju da pokvare odmor gostima i odvrate neke od dolaska, ali nova inicijativa treba da pomogne oko toga.

Kampanja pod nazivom Elba No Rain (Elba bez kiše) važi do kraja maja i obuhvata ponudu po kojoj svako ko dođe na ovo ostrvo i iskusi više od dva sata kiše dnevno, dobija nazad uplaćeni novac. Mnogi vlasnici smještajnih objekata već su se priključili i garantuju povraćaj novca do 31. maja ukoliko između deset ujutru i osam uveče bude više od dva sata kiše. Italija je, kao i mnoge druge evropske destinacije, imala nestabilno proljeće do sada, tako da ovo djeluje kao primamljiva ponuda.

Postoji i caka u cijeloj priči, a to je da ostrvo Elba ima svojevrsnu mikroklimu koja se razlikuje od ostatka ove zemlje i koja je podložna brzim promjenama vremena. Vremenska prognoza ovdje često može da bude pogrešna, ali nova inicijativa pokušava da ponudi ljudima situaciju u kojoj nemaju šta da izgube i priliku da iskuse i druge ljepote ostrva pored plaža.

Izvor: Cdm