Dječak skupljao novac za bolesnog oca igrajući Fortnite

Dječak iz Kanade na Tviteru je objavio da počinje da prikuplja sredstva za liječenje svog oca, ali napravio je to na originalan način, uživo je prenosio sebe kako igra popularnu igricu Fortnite.

U tvitu je napisao: “Lajv sam i prikupljam sredstva za svog tatu. Zahvalan sam svim donatorima #zdstrong”.

Njegov otac se prvi pojavio na strimu kako bi objasnio situaciju, prenosi 24sata.hr. Dijagnostikovan mu je rak rektuma 14. septembra 2018. godine. Od tad mu život nije bio nimalo lak. Bez hemioterapije, otac ne bi poživio do kraja godine, a uz liječenje mogao bi da poživi najmanje tri godine, sa vjerovatnoćom od 20 posto da nastavi da živi.

“Jako je teško. Ponekad je toliko teško da ne mogu da hodam. Ponekad danima moram da ležim u krevetu. Ne mogu da se pomaknem. Ali moram da se borim”, rekao je dječakov otac u prenosu.

Nakon toga je preuzeo njegov sin i radio ono što mu najbolje ide. Njegov cilj je bio da prikupi 5.000 dolara za liječenje svog oca, a da bi prikupio toliki novac odlučio je da provede mnogo sati ispred ekrana. Trebalo mu je tri dana da prikupi 30 posto željene svote.

Iako nije imao veliku publiku, dječak je tokom tog razdoblja uspio da snimi više od 20 sati i prikupi gotovo 8.000 dolara.

CoL MackWood je bio prvi profesionalni igrač koji je donirao i pozvao druge da učine isto. Oko četvrtog dana, ljudi su počeli da “bombarduju” dječaka pitanjima o ocu i da doniraju što je dovelo do toga da je dječak prikupio ostatak iznosa za oko sat vremena, ukupno 13.000 dolara.

Nakon toga je dječak podijelio novu dirljivu objavu na Tviteru.

“Ne mogu riječima da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovom prenosu. Nemam riječi. Promijenili ste moj i život mog oca zauvijek i pamtićemo ovo do kraja života. Hvala”, napisao je.

Izvor: Cdm