Mačke putnice istražuju Japan

Posjetiti 47 lokacija u Japanu je nešto što se većina nas samo nada da će postići u životu, ali ove dvije avanturističke mačke, su već bile tamo i uživale.

Daikichi i Fuku-chan, inspirišu nas na Instagramu svojim fotografijama i video sadržajima, snimljenim na prekrasnim lokacijama. Putuju luksuzno, u nosačima na leđima, dok njihovi vlasnici rade sav posao noseći ih.

Ali nisu ove mace putnice, uvijek imale sreće. Njihovi vlasnici, Daisuke i Tomomi Nagasawa, spasili su obje mačke iz teških okolnosti i udomili ih.

Kada je 2005. godine pronađena Daikichi (smeđe – bijela mačka), bila je veoma loše. Mršava, napuštena mačka lutalica, jedva preživjela, srušila se na sniježnom putu u nacionalnom parku Hokkaido.

Upečatljiva mačka, Fuku-chan (pravo ime Daifuku), otkrivena je pet godina kasnije u kartonskoj kutiji u blizini parka u Tokiju. Trebala joj je operacija oka, a par je obećao da će je udomiti i brinuti za nju.

Obje mačke su bile veoma srećne, što ih je pronašao takav ljubazan par, ali se pojavio još jedan problem. Bračni par Daisuke i Tomomi su strastveni putnici, kako zbog posla tako i u slobodno vrijeme, a zbog teške prošlosti koje su mačke imale, nepovjerljive su prema ljudima i nisu željele da ostanu nekome na čuvanju, kao ni u hostelu za kućne ljubimce.

Na kraju, par je odlučio da mačke vodi sa sobom, kud god da krene.

I sada sve rade zajedno. Putovali su dužinom i širinom Japana, vidjeli toliko divnih lokacija, prirodnih atrakcija, ali se tu ne zaustavljaju, nego nastavljaju dalje sa avanturom.

Izvor: Cdm