Taksista besplatno prevozi djecu s poteškoćama u razvoju

Haris Polić iz Zavidovića, koji je prije nekoliko mjeseci počeo da se bavi taksiranjem, na svojoj Facebook stranici objavio je poruku kojom poziva roditelje djece s poteškoćama u razvoju i drugim bolestima da ga slobodno pozovu i da će im osigurati besplatan prevoz do bolnice.

Na ovu odluku se, kaže, odlučio jer većina roditelja nažalost nije u mogućnosti da svoje dijete odvede do bolnice zbog slabog finansijskog stanja. Kaže da je ljudski da se u takvim situacijama pomogne.

“Na ideju o besplatnoj vožnji djece s poteškoćama u razvoju došao sam tako što svakodnevno gledam, kako u medijima tako i u okruženju u kojem živim, da je sve više djece koja su oboljela. Njihovi roditelji najčešće su bez posla, a u mojoj čaršiji ima dosta primjera. Nadam se da će ova moja odluka bar na neki način pomoći nekome, jer za mene je to sitnica, a nekome će dobro doći”, rekao je Haris Polić.

Kaže kako bi i njegove kolege takođe trebale da budu humane i da odvoje malo svog vremena da pomognu osobama kojima je to potrebno.

Izvor: Cdm