Ovo je najstarija srpska jutjuberka

Osamdesetogodišnja baka iz Smedereva, Lepa Janić, ne može da zamisli dan bez društvenih mreža. 

Obožava Fejsbuk, snima video-klipove za svoj kanal na Jutjubu, a kada nije u virtuelnom svijetu, na Bajlonijevoj pijaci prodaje voće i cvijeće.

Prije dvije godine, baka Lepa je poželjela da pronađe stare prijatelje i rođake i odlučila je da se uključi na Fejsbuk. Unuke su joj otvorile profil, a zatim i stranicu i kanal na Jutjubu.

Trenutno ima oko 3.200 fejsbuk prijatelja, a njenu stranicu prati oko 600 ljudi.

“Jutjub kanal sam morala ponovo da otvorim jer je prethodni ugašen. Nažalost, ukinuli su ga, a na njemu sam imala više hiljada pregleda. Kažu da sam stavljala neprimjerene objave, iako to uopšte nije tačno. Neko me je vjerovatno lažno optužio. Dobijala sam razne neprijatne poruke u inboks i vjerovatno sam nekog ’očepila‘, pa je riješio da mi se osveti. Pojedine sam savjetovala da se liječe kod psihijatra. Odmah prepoznam problematične ličnosti. Čim počne sa: ’Ćao, šta se radi?‘, znam da je neko neozbiljan. I odmah mu uslijedi blok“, kaže baka Lepa za Sputnjik.

“Jednom sam zakačila i virus, ali blizu mene živi jedan dečko, programer koji mi rješava takve situacije i otklanja tehničke smetnje”, kaže ova moderna baka.

Superbaka iz Smedereva vodi računa da ne bude dosadna i da ima mjeru, pa snima do dva videa mjesečno. Tehničku podršku i pomoć pružaju joj najbliže komšije, Jovica i Jovan.

Kada nije na mrežama, piše pjesme i želi da jednog dana objavi knjigu.

Preko ljeta prodaje voće na Bajlonijevoj pijaci, a na jesen saksijsko cvijeće. U međuvremenu gaji organsko povrće, kuva, plete i mnogo čita. Kako kaže, nikada nije bez knjige u tašni.

Što se tiče Jutjub kanala, motiviše je jedan čisto praktičan razlog.

“Sada mogu da nosim gajbice, mogu da radim na pijaci jer volim lijepo da živim. Strijelac sam u horoskopu, hedonista sam, volim da uživam i da putujem, a kada jednoga dana više ne budem mogla da radim, nadam se da ću potrefiti kao ćorava koka da snimim neke dobre klipove i da kasnije monetarizujem svoj Jutjub kanal. Nadam se da će mi to donijeti i neki prihod. Ako ne, jednostavno ću se zabavljati“, zaključuje baka Lepa. 

Priče za laku noć uz pletivo i smederevac

Baka Lepa na Jutjub kanalu najčešće priča o svom životu, ali najviše voli da uz pletenje priča priče za djecu.

“Otvorila sam plejlistu priča za laku noć koja je jako posjećena, a posvećena je svoj djeci planete“.

 

Izvor: