Stolar pravi namještaj koji izgleda kao iz crtanog filma

Stolar Henk Verhoeff iz Novog Zelanda stvara veoma neobičan i unikatan namještaj. Njegove komode s krivim ivicama i pukotinama na sredini izgledaju kao da su iz nekog Disney filma. Međutim, one su savršeno funkcionalne iako izgleda da su oštećene.

My Modern Met piše da ovakav namještaj Verhoeff pravi već 53 godine. Trenutno je u penziji pa mu je hobi postalo upravo eksperimentisanje s različitim dizajnom.

Njegova posljednja kreativna ideja je postavljanje odgovarajućeg osvjetljenja iza komode koja stvara iluziju kao da je udario grom.

Posebno je interesantno što ovaj talentovani stolar počinje rad na svakom novom komadu namještaja bez bilo kakvog plana. To se ne pokaže uvijek kao najbolja ideja s obzirom na to da se desi da ponekad napusti već započete projekte zato što nisu ispali kako treba, ali to mu u većini slučajeva ostavlja prostor za improvizaciju i implementiranje novih ideja.

Na svakom komadu namještaja radi između 80 i 100 sati, uključujući i lakiranje na kraju. Uživa svoje nove kreacije prikazivati na svojoj Facebook stranici, ali ima i privatnu grupu na ovoj platformi gdje entuzijasti za stolariju i kreativni dizajn komentarišu njegov namještaj, ali i nude ideje za sljedeće komade.

 

Izvor I foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić