Mlada kritikovala prijateljicu zbog poklona za vjenčanju: "Trebala si dati kovertu"

Odlazak na vjenčanje uglavnom podrazumijeva i kupovinu poklona za mladence. Neki se odluče pokloniti određenu svotu novca, a drugi su ipak skloniji kupovini stvari kao što su kućni aparati ili slično.

Kathy Mason iz Kanade odlučila se na nešto neuobičajeno. Umjesto klasičnih poklona, mladencima je na vjenčanje donijela korpu punu različitih stvari, piše The Hamilton Spectator.

Fotografiju poklona objavila je na Facebook profilu, a uskoro je njena priča bila objavljena i na Redditu. Objasnila je da joj mladenci nisu poželjeli lijepu dobrodošlicu kada su vidjeli šta im je kupila.

"Mlada Lauren poslala mi je poruku nakon vjenčanja i rekla da moj poklon nije dovoljno dobar i da bi bilo bolje da sam donijela kovertu s novcem", rekla je Kathy.

Lauren joj je zahvalila što je došla na vjenčanje i savjetovala joj da na sljedećem vjenčanju ne učini istu "grešku".

"Napisala je i da je ona na mene i moju pratnju potrošila 400 dolara u restoranu, a da je zauzvrat dobila ništa", dodala je Kathy i rekla kako smatra da nije učinila ništa loše.

S njom su se složili i korisnici Reddita, koji su osudili ponašanje mlade.

"Na kojoj planeti živi ova bezobrazna mlada? Civilizovani ljudi poklone nekom drugom ono što im se ne svidi umjesto da se žale darivaocu", napisao je jedan komentator.

"Poklon je baš super, a ona očito ne zna da sve te stvari u korpi i nisu toliko jeftine".

 

Izvor i foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić