Zbog korone drugačiji Božić: Djeda Mraz će umjesto djeteta u krilu imati laptop(video)

Doček Božića i obilazak djece za vrijeme novogodišnjih praznika u Velikoj Britaniji zbog pandemije je promijenjen, pa su tako okupljanja obustavljena, a Djeda Mraz će u svom krilu umjesto djeteta držati laptop putem kojeg će im se obratiti, prenosi Klix.

Kako bi sve bilo uigrano i prošlo bez problema, Djeda Mrazevi su u Londonu krenuli u zabavnu školu kako bi naučili da koriste nove tehnologije, te testirali kako će za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika razgovarati sa djecom.

Ovu edukaciju je organizovala jedna od kompanija koja se bavi dječijim događajima, pa je tako odlučila da pruži nezaboravno virtuelno iskustvo i druženje djece i Djeda Mrazeva.

Naime, putem Fejsbuka Djeda Mrazevi će započeti virtuelne video četove, a djeci će biti omogućeno da kroz taj svijet tehnologije osjete prave čari Božića, pa će moći da imaju virtuelnu vožnju sankama ili se da upute u potragu za blagom sa vilenjacima.

“Nismo željeli da rizikujemo zdravlje djece i drugih održavanjem uobičajenih božićnih događaja uživo, pogotovo tokom još jednog lokdauna koji je nastupio u Velikoj Britaniji. Na ovaj način će biti sigurna i personalizovana proslava, djeca neće morati da čekaju u redu, već će imati ‘svog’ Djeda Mraza i s njim komunicirati iz svog doma. Božić je uvijek u jednu ruku vršio pritisak na roditelje, a on je ove godine još veći”, kazala je Helen Nurse koja sa svojim suprugom vodi kompaniju Wonder Adventures, piše BBC.

Oni će morati da savladaju nove tehnologije i nauče kako da uspostave video poziv s mališanima koji ih željno očekuju.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković