Japanska kompanija napravila maske koje funkcionišu i kao vizit karte

Nagaya Printing, japanska kompanija iz Nagoje, pustila je u prodaju zaštitne maske za lice na kojima možete da imate zapisane podatke o svom zaposlenju, slične onima koje imate na svojoj vizit karti.

Na jednoj varijanti dizajna možete imati svoje ime i prezime, profesiju i radno mjesto i logo kompanije, dok na drugoj verziji maske možete imati i svoju sliku, što nam se čini suvišnim, budući da je nosite na svom licu.

Iz kompanije tvrde, između ostalog, da je ova maska veoma korisna kada se upoznajete sa novim klijentima, a niste u stanju da odmah zapamtite njihova imena.

Maske su napravljene od 100% pamuka i prodaju se po cijeni od 14 dolara. Treba napomenuti da Japanci na društvenim mrežama imaju podijeljeno mišljenje o njihovom dizajnu.

Jednima se dopada kako maske izgledaju i puni su sugestija koje bi ih učinili još informativnijim o osobama koje ih nose, dok drugi smatraju da one od ljudi prave hodajuće bilborde i suviše skreću pažnju na njihovo zanimanje, nauštrb njihovih ostalih kvaliteta.

Kako se vama čine ove zaštitne maske za lice? Da li biste ih nosili?

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković