Na društvenim mrežama naišao na video u kojem se njegova supruga udaje za drugog

Kinez je nedavno pregledavao svoju omiljenu video aplikaciju kada je slučajno naišao na snimak njegove supruge kako se udaje za drugog muškarca u susjednom gradu.

S 35 godina Yin Cheng (pseudonim) smatra se starim momkom u svom rodnom gradu Bayannuru pa nije čudno da mu je porodica počela tražiti suprugu. No ovih dana u Kini to nije lako, prenosi Oddity Central.

Ranije ove godine potražio je pomoć u pronalasku supruge i upoznat je s Nanom, ženom koja je navodno već bila udata. To mu nije smetalo i nakon nekoliko video poziva, pozvao je kod sebe da se upoznaju uživo i čak joj je poslao 1000 yuana u znak dobre volje. No nije ni slutio da je meta složene prevare.

Kad je Chengov otac upoznao Nanu, izrazio je želju da što prije upozna njene roditelje, ali ona je odmah počela smišljati izgovore. Ipak, porodica je pristala na tradicionalni brak, a par se vjenčao u januaru. Žena je za miraz dobila 148 hiljada yuana, ali i nakit i druge darove.

Samo tri dana nakon vjenčanja, Nan je novom suprugu rekla da se vraća kod svoje porodice. Nakon nedjelju dana se i vratila i neko vrijeme je odlazila “da pomaže majci”. Cheng nije ništa sumnjao jer je mislio da je privržena porodici.

Čak je i lakovjernom mladoženji počelo nešto biti sumnjivo kad je žena prestala da se javlja i sve manje vremena je provodila doma. Zatim se u martu dogodilo nešto zaista čudno. Naime, Cheng je pregledao videa na aplikaciji Kuaishou, kineskoj verziji TikToka, kad je naišao na snimak iz susjednog grada.

Mlada mu je izgledala kao njegova supruga, a nakon što je pogledao video nekoliko puta, bio je uvjeren da je to ona. Nana mu nije odgovarala na pozive pa se uputio u Xixiaozhao da se suoči se s njom.

Cheng je slučaj prijavio i policiji, a istraga je pokazala da je Nana bila dio velike mreže prevaranata koji su iskorišćavali očajne muškarce u potrazi za suprugama. Specijalizovali su se za uvjeravanje žrtava da održavaju samo tradicionalnu ceremoniju vjenčanja i plaćaju miraz, dok su odlagali potpisivanje papira. Policija je uhapsila ukupno pet osoba koje su učestvovale u 19 slučajeva bračne prevare i prouzrokovale štetu od oko 2 miliona juana.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković