Da li ste čuli za "Glupavi hotel"? Noćenje u njemu košta jedan euro, a ovo je uslov

Hotel iz Riminija odlučio je, da u svijetu u kojem očigledno cvjeta narcizizam i svi žele da budu viđeni i poznati, pretvori boravak u njihovom objektu u rijaliti šou iskustvo. Naziv hotela je Stupido hotel (Glupavi hotel).

Boravak u "Glupavom hotelu" za dvije osobe košta jedan euro za noć, ali uslov je da, ko želi da odsjedne u ovom hotelu praktično gratis, treba da pristane da ga kamere snimaju 24 sata dnevno.

Dakle, sve što gosti budu radili u sobi, radoznale osobe moći će da prate preko direktnog striminga na društvenim mrežama.

Na četvrtom spratu hotela koji će biti izolovan od ostatka objekta, biće postavljene kamere u tri sobe u kojima će odsjedati parovi. Tu će biti smještena i režija, a neizbježan će biti i glas koji će komentarisati šta se dešava kao voditelj pravog rijaliti šou-programa.

Jedna kamera će biti postavljena u Sali za doručak, a treća na terasi.

„Ovo je digitalna epoha u kojoj svi živimo onlajn. Non-stop smo na Fejsbuku, Instagramu ili Tik-toku, svi žele da budu viđeni. Tako da smo mi odlučili da ponudimo odmor po minimalnoj cijeni pod uslovom da turisti žrtvuju svoju privatnost“, rekao je Fabio Silva, vlasnik hotela dodajući da bi ovaj projekat trebalo da zaživi od aprila sledeće godine.

Boravak u Glupavom hotelu za dve osobe košta jedan euro za noć, ali uslov je da, ko želi da odsedne u ovom hotelu praktično gratis, treba da pristane da ga kamere snimaju 24 sata dnevno.

Dešavanja u sobama moći će da se gledaju svakog dana preko Tviča (Twitch) neprekidno – 24 sata, tokom 12 sati na kanalu Jutjub i dva sata na Fejsbuku.

Hotel koji je otvoren i za osobe koje ljetuju sa psima, ali ne i za porodice sa djecom, već je dobio ogroman broj zahtjeva.

Cijena soba je od 60 do 150 eura za noć, a ko bude pristao da ga snimaju, cijena je samo jedan euro.

Hotel je dobio naziv po pjesmi poznatog italijanskog pjevača Vaska Rosija.

Izvor i foto: Kolektiv.Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković