OBRATITE PAŽNJU: Ovo su znaci da MAČKA postaje ČLAN VAŠE PORODICE!

Mnogi vlasnici će reći da maca postaje član porodice čim ušeta u kuću, ali mački je potrebno vrijeme da se prilagodi životu u porodici.

Ukoliko vaša maca pokazuje sljedeća ponašanja i navike – budite srećni, jer su to sigurni znaci da se osjeća upravo tako, kao član vaše porodice, i da je srećna u toj ulozi, piše "Pet Magazine".

Dodiruje vas čelom

Bilo da vam se umiljava ili da vas samo nehajno dodirne glavom, ovaj pokret ultimativni je simbol povjerenja i naklonosti.

Pritiska vas šapicama ili "mijesi"

Ovo ponašanje pokazuju mačići dok još piju mlijeko mama mačke, a ostaje karakteristično i kasnije u životu kada maca želi da pokaže da je zadovoljna i srećna.

Uvijanje repa, trzaji repom

Ukoliko vaš mezimac drži visoko podignut rep u vazduhu i trza ga tamo-vamo, tako vam zapravo pokazuje naklonost. Ovo je najčešće i poziv na igru.

Predenje

Ovo je, kao što već znamo, najbolji pokazatelj koliko je vaša maca srećna i koliko uživa u vašem društvu i maženju. Tada je slobodno „gnjavite“ i mazite do mile volje, jer je predenje poziv za razmjenu nježnosti.

Traži vašu pažnju

Liže vas dok spavate, prolazi ispred laptopa dok radite – sve su to načini da maca zatraži vašu pažnju i pokaže vam da želi interakciju, bilo da je riječ o maženju ili igri.

Donosi vam poklone

Iako nekada oni mogu neprijatni - poput mrtvog miša ili ptice, maca na ovaj način želi da se pohvali i da vam pokaže koliko je dobar lovac. Takođe, ona na ovaj način dijeli svoj plijen s vama - a to je znak vrhunske ljubavi i - prijateljstva.

izvor:kolektiv.me