Za nju granice ne postoje - Uprkos tome što boluje od cerebralne paralize, ona je uspješna bodibilderka

Ona kaže da je veoma ponosna na sebe i mjesto na kom se trenutno nalazi.

Lijen Stifen iz Engleske je rođena sa cerebralnom paralizom, ali je uprskos svojoj dijagnozi ostvarila sve ono što je željela. Naime, ona je godinama radila kao model za donji veš, a nedavno je postala i bodibilderka.

"Za mene bodibilding nisu trofeji, već cilj koji sebi zadam i dođem do njega, te tako inspirišem druge da isto to učine", kaže ona, a prenosi "Dailystar".

Ona je, kako kaže, nedavno odlučila da kupi sebi kući i osamostali se, ali se poslije nekoliko mjeseci ugojila, pa je odlučila da krene u teretanu.

"Uvijek sam bila aktivna, ti kilogrami su mi smetali i nisam se osjećala kao da sam to ja",  priča ona.

Osim što je bila model za donji veš kako bi dokazala da su ljudi s invaliditetom takođe prelijepi, godinama je igrala stoni tenis, pa joj je sport bio svakodnevica.

"Želim da razbijem predrasude o ljudima s invaliditetom, kao i njihovu sliku o njima samima. Imam osjećaj da misle da moraju da izgledaju na određeni način i da žive na određeni način, što ih veoma često koči",  objasnila je Lijen.

Lijen sada trenira sedam dana u nedjelji, a svoju priču dijeli s ljudima na "Instagramu", gdje pokušava da ih motiviše.

"Ako izgledaš lijepo dok treniraš, onda ne radiš to dobro. Želim da pobijedim staru sebe, ja sam jača od nje", naglašava ona.

Za kraj, Lijen kaže da je veoma ponosna na sebe i mjesto na kom se trenutno nalazi.

"Djevojka koja sam bila prije 10 godina je mogla o ovome svemu samo da sanja",  zaključila je.

 Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković