Čovjek i njegov pas motociklom razvoze hranu za gladne kuce u Brazilu

Najbolji prijatelji, pas Rubi i njegov vlasnik Migel, svakodnevno jure motorom po ulicama Sao Paula kako bi na vrijeme odnijeli hranu izgladnjelim psima u ovom brazilskom gradu.

Migel Pereira de Suza i njegov pas Rubi jure motociklom Sao Paolom, velikom brazilskom metropolom, kako bi nahranili gladne pse.

Njih dvoje postali su senzacija na društvenim mrežama, a na TikToku ih prati više od 150 hiljada ljudi.

Nerazdvojni par upoznao se kada je Suza (51) prije devet godina pronašao povrijeđenu i napuštenu Rubi ispod svog automobila u ovom južnoameričkom gradu. Emotivni Suza sjeća se kako je brzo poslije toga svoje slobodno vrijeme posvetio brizi o gladnim uličnim psima, kakva je nekad bila Rubi.

Nakon što je na društvenim mrežama objavio video zapise i slike koji pokazuju kako pomaže napuštenim psima, donacije su počele da pristižu. Već je donirano pet tona hrane.

"Imao sam više od 700 kilograma pseće hrane u svojoj dnevnoj sobi", rekao je Suza, koji je na podlaktici istetovirao Rubino ime.

On je prije tri godine pokrenuo inicijativu pod nazivom "Služba dostave Rubi Fofa" (Slatka Rubi), u okviru koje se prodaju hrana za pse i poslastice stanovnicima Sao Paula. Zaradu koristi da bi kupio hranu psima lutalicama.

Rubi ima sopstvenu kacigu i ranac za vožnju motociklom. Suza, koji za život zarađuje dostavljajući brzu hranu, kaže da nikada nije primoravao Rubi da se vozi s njim.

"Ona uvijek skoči na sjedište motocikla. Želi da ide sa mnom, pa je vodim na svaku dostavu!" rekao je Suza.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić