Nebeska pozicija i idilična okolina: Najuzbudljivija plaža Evrope

Smješten između okeana i stena, ovaj mali grad ima pravu nebesku poziciju, ali ta privilegovana pozicija nije jedino što ga čini čarobnim.

Azenhas do Mar je naselje koje se nalazi na litici nedaleko od Lisabona, u blizini Sintre, i to je možda i najcjenjenija i najuzbudljivija plaža Evrope. Njega od ostalih gradića Evrope i svijeta izdvajaju nevjerovatne plaže sa bijelim kućama koje iz pozadine diskretno uljepšavaju pejzaž. Posebno su atraktivni bazeni napravljeni u liticama i stijenama, po čemu je i najpoznatije, piše TU Magazin.

Zbog nevjerovatnog pogleda koje nudi, ova destinacija je podjednako popularno turističko odredište i zimi i ljeti, pruža jedinstvenu priliku da se divite velikom Atlantskom okeanu koji je ovdje izuzetno fotogeničan.

Azenhas do Mar je mali primorski gradić koji se nalazi u Sintri, a od Lisabona je udaljen samo 30 kilometara, pa se do njega relativno brzo i lako stiže. Osim već organizovanih turističkih tura, iz Lisabona možete u sopstvenoj režiji doći vozom ili autobusom. Od stanica u Sitri neće vam trebati više od 10 minuta pješke do ovog malog raja.

Cijene smještaja su vrlo popularne. Noćenje po osobi je oko 20 eura, dok apartmani za porodice mogu koštati i do 140 eura po noći. Većina turista ističe jedu stvar. Kažu da je večera u restoranu u ovom gradu, dok sunce polako zalazi, idealan i u stvari jedini pravi način da se završi dan.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković