Festival „Ljetnje večeri muzike“ od 12. do 16. oktobra u Bijelom Polju

Festival „Ljetnje večeri muzike“ počeće zvanično u ponedjeljak, 12. oktobra, a publiku očekuje bogat i raznovrstan petodnevni program, saopštila je direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot.

Kako je istakla, festival će u ponedjeljak, u 18 sati, u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu otvoriti profesorice Anda Dizdarević (violina) i Milena Đurović (klavir).

Druge večeri festivala, kako je najavila Hot, biće održana promocija knjige „Ksenija Cicvarić, život i pjesma“, autora Milorada Mića Miranovića.

„Promocija će  u prijepodnevnim satima biti održana u Petnjici, a u 18 sati u Bijelom Polju“, dodala je Hot, napominjući da će ta knjiga u okviru festivala „Ljetnje večeri muzike“ biti predstavljena i publici u Plavu, 17. oktobra.

U srijedu, 14. oktobra, na festivala će nastupiti - Duo gitara - studenti muzičke akademija sa Cetinja, Bjelopoljac Filip Miladinović  i David Marton.

Četvrtog dana festivala održaće se koncert etno muzike, dok će poslednje večeri nastupiti Stefan Pavićević (saksofon) i Enes Tahirović (klavir).

Direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, istakla je da će festival biti održan uz poštovanje svih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, te će koncerte i promocije svake večeri moći da isprati do 30 ljudi.

Projekat „Ljetnje večeri muzike“ podržalo je  Ministarstvo kulture Crne Gore i to u okviru kampanje „Živimo kulturu“.