Opada broj turista koji se javljaju sa Kovid simptomima

Pomoćnik direktorice Doma zdravlja Budva, Blažo Radoman, saopštio je da funkcionisanje te zdravstvene ustanove nije dovedeno u pitanje i da redovno pružaju usluge pacijentima.

Za Jutarnji program TVCG kazao je da je u Budvi trenutno 98 inficiranih virusom korona i da je posljednjih dana registrovan blagi porast oboljelih. Istakao je i da je opao broj turista koji se javljaju sa simptomima Kovida-19.

Radoman je naveo da je organizacija u budvanskom Domu zdravlja u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ). Kovid ambulanta, kako je naveo, fizički je odvojena od ostalih jedinica ustanove.

On je saopštio i da u Kovid ambulanti dnevno odrade 30-50 pregleda, kao i da je broj turista koji se javljaju sa simptomima Kovida-19 opao, i da dnevno bude po 2-3 pregleda.

Radoman je apelovao na građane da s epridržavaju mjera i preporuka nadležnih. Podsjetio je i da će vakcinacija za sezonski grip biti u uobičajenom periodu - druga polovina oktobra, početak novembra.

 

Izvor: Rtcg