Legendarna pop-rok grupa Plavi orkestar na šestom Ušće festu (video)

Legendarna jugoslovenska grupa - Plavi orkestar nastupiće na šestom Ušće festu, koji će se u nedjelju, 21. jula, održati u Bijelom Polju, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Ušće fest već godinama obilježava ljetnju festivalsku scenu Bijelog Polja i sjevera Crne Gore sa najvećim muzičkim imenima bivše Jugoslavije, a i ovaj put su organizatori pripremili kvalitetan program, pa će pored Plavog orkestra, nastupiti i Đorđe David, Ivana Peters, bend “Akdemija” iz Bara, kao i talentovani Bjelopoljac, Isak Šabanović, dok će za dnevnu žurku biti zadužen DJ Petar Jovanović – Perota.

Na dobro poznatoj lokaciji – Ušće kod Voljavca, Bjelopoljci će u dobroj muzici uživati sve do kasnih večernjih sati, a kako je danas istakla direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje, Violeta Obradović, Ušće fest se svojim kvalitetom već izdvojio na mapi bjelopoljskih festivala.

“I ove godine Ušće fest u Bijelo Polje  dovodi značajna muzička imena, ljude koji zahvaljujući svom radu i kvalitetom traju već godinama, a nama je izuzetna čast što smo mi domaćini takvim umjetnicima. Nadam se da će Ušće fest i ove godine pokazati i dokazati da može da opstane, da će opravdati svoju tradicju postojanja, jer se svake godine trudimo da festival bude što kvalitetniji, a posebno nas raduje što sugrađani prepoznaju naš rad i trud i sigurna sam da ćemo se i ove godine družiti u velikom broju”, kazala je Obradović.

Menadžer festivala, Vladan Čampar, istakao je da svake godine pomjeraju granice, a da su ovaj put uspjeli i da urede prostor na kojem se održava festival.

“Uređeni su prilazi, izvršeno je nasipanje puta, postavljena je i rasvjeta, čime je kompletnom dužinom put osvjetljen do samog koncertnog prostora. A sve to činimo kako bi obezbijedili  sigurniji dolazak  i odlazak sa Ušća”, saopštio je Čampar.

On je napomenuo i da je ulaz besplatan, kao i da je obezbijđen prevoz.

“Imaćemo više autobuskih linija, a prvi polaze već od 11 časova. Biće dovoljno mjesta za sve, a ja bih posebno apelovao na Bjelopoljce da koriste autobuski prevoz, kako bi se izbjegle nepotrebne gužve u saobraćaju”, rekao je menadžer festivala.

Čampar je istakao da je za ovih pet godina blizu 50 000 ljudi prošlo kroz Ušće fest.

“To je činjenica na koju smo jako ponosni, naročito što se ova manifestacija organizuje u gradu festivala, koji se prepoznati i van granica naše države”, dodao je on.

Pokrovitelji Ušće festa  su Turistička organizacija Bijelog Polja i Opština Bijelo Polje.

Autorka: Sanja Čujović                                                                          

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE