Oko 80 vozača krenulo u ATV avanturu

U organizaciji ATV Cross Cluba danas je u Bijelom Polju  održan prvi skup ljubitelja terenskih vozila četvorotočkaša.

Oko 80 vozača četvorotočkaša iz cijele Crne Gore krenulo je danas u "ATV avanturu", a cilj manifestacije je promocija bjelopoljskog kraja i njegovih terena za adrenalinske sportove.

Učesnike  prve  ATV avanture u Bijelom Polju, danas je pozdravio potpredsjednik Opštine, Nermin Bećirović,  koji im je poželio uzbudljivu, ali prije svega bezbjednu vožnju.

„Po prvi put organizujemo ovakvu manifestaciju u Bijelom Polju, a koliko je značajna za našu turističku ponudu i za samu lokalnu samoupravu, govori to što smo mimo nekih planova i porjekata koje sprovodimo u toku godine, odlučili da podržimo ovaj događaj. Posebnu zahvaljnost dugujemo momcima iz Bijelog Polja koji su inicirali ovu manifestaciju, članovima ATV Cross Cluba i iskreno vjerujem da će ovo prerasti u tradiconalnu manifestaciju, koja će se održavati svake godine“, kazao je danas potpredsjednik Bećirović.

On je poručio da ćelokalna samouprava i u narednom periodu podržati sve inicijative ovakvog tipa.

Direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje, Violeta Obradović, izrazila je zadovoljstvo što će zahvaljujući ovoj manifetscaiji, gosti iz cijele Crne Gore tokom vožnje obići značajne turističke lokalitete i upoznati se sa prirodnim bogatstvom naše opštine.

„Prije svega, planinu Bjelasicu, kao i Bistricu sa Đalovića klisurom, čiji su projekti valorizacije u toku zahvaljući Vladi Crne Gore i lokalnoj upravi, koji su prepoznali značaj ovih turističkih potencijala, ne samo Bijelog Polja, već cijelog sjevera Crne Gore“, kazala je danas Obradović.

Ona je istakla da bjelopoljska opština ima veliki turistički potencijal, jer ima mogućnost za još veći razvoj seoskog turizma, ali i sjajne terene za adrenalinske sportove.

Obradović je dodala da će Turistička organizacija Bijelo Polje i u budućem periodu pružati podršku svim onim idejama, projektima i aktivnostima, koji će uticati na unapređenje turističke ponude Bijelog Polja.

Sve učesnike u ime ATV Cross Cluba pozdravio je Suad Brzać, koji se posebno zahvalio gostima sa strane, koji su došli da uživaju u nevjerovatnojj vožnji i prirodnim ljepotama Bijelog Polja.

Prije trke održan je minut ćutanja za nedavno preminulog Dula Popović, koji je bio istinski zaljubljenik u terenska vozila - četvorotočkaše.

U prvu ATV avanturu  vozači su se uputili prema Bjelasici, gdje će obići najatraktivnije lokacije ovog velikog i značajnog turističkog potencijala,  a sjutra će obići i ostale interesantne i značajne turistički potencijale opštine Bijelo Polje, Bistricu i Đalovića klisuru, Obrov , Korita i ostale atraktivne turističke lokacije naše opštine.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE