Promovisane osobenosti jezika i književnog stvaralaštva Muslimana

U okviru projekta "Osobenosti kulturološkog identiteta Muslimana u Crnoj Gori", koji je podržan od Fonda za zaštitu i ostvarivanje prava manjina u Crnoj Gori, danas je u Centru za kulturu održana tribina pod nazivom „Osobenosti jezika i književnog stvaralaštva  Muslimana u Crnoj Gori”.

O osobenosti književnog stvaralaštva Muslimana u Crnoj Gori govorili su književnik i direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić, direktor Narodne biblioteke Edin Smailović i profesor književnosti Radoman Čečović.

Prema riječima koordinatora projekta Rafeta Mulića i naredna dva dana u okviru projekta u Centru za kulturu biće organizovano više kulturnih programa.

“Drugi dan programa posvećen je tradicionalnoj odjeći muslimana gdje će uz prezentaciju biti upriličen razgovor sa profesoricom Fatimom Mehović i Emilom Kolićem, a u nastavku programa biće održan mini koncert sevdaha”, istakao je Mulić i dodao da će se trećeg dana programa,  odnosno u četvrtak, održati prezentacija tradicionalnih slatkih i slanih jela Muslimana u Crnoj Gori.

Mulić je napomenuo da je jedan od ciljeva projekta promocija Fonda za zaštitu i ostvarivanje prava manjina i Savjeta Muslimana Crne Gore.  

Autorka i foto Vanja Šabanović 

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE