Parking servis obilježio pet godina rada (video)

Otvaranjem novih prostorija za rad i pokretanjem savremene aplikacije za naplatu, bjelopoljski Parking servis obilježio je danas pet godina postojanja.

Nove kancelarije izgrađene u okviru gradske garaže dodatno će unaprijediti i olakšati rad Parking servisa, a aplikacija “EasyPark” vozačima će omogućiti brže pronalaženje prakinga, kao i lakše plaćanje parkiranja, kazao je danas direktor Parking servisa, Ismar Ćorović.

Ćorović je poručio da danas Parking servis odlično funkcioniše, te da će se i u budućnosti zalagati za dalje usavršanje njihovih usluga.

“Prve dvije, tri godine su bile jako teške, nijesmo imali adekatvne uslove za rad, naplata parkinga je vršena ručno, imali smo inkasante koji su radili naplatu na ulicima. Nakon toga smo uveli automate,a  sada smo dobili i nove prostorije i aplikaciju, što pokazuje da kontinuirano radimo na unapređenju usluga”, istakao je Ćorović.

On je napomenuo da novu aplikaciju za naplatu parkinga “EasyPark” građani mogu preuzeti sa “play prodavnice”.

“Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone, namijenjenoj za android i IOS uređaje. Dovoljno je da se vozači registruju, ukucaju broj registarskih oznaka i putem kredtine kartice plate uslugu parkiranja”, pojansio je Ćorović.

Direktor Parking servisa zahvalio je lokalnoj upravi na podršci, kao i predsjedniku Smoloviću, koji je i odobrio sredstva za izgradnju kancelarija.

On je podsjetio da  trenutno na teritoriji bjelopoljske opštine ima 460 parking mjesta, u okviru garaže 115, ali i dodao da će u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj raditi na proširenju parking mjesta u našem gradu.

Jubilej je Upravnom odboru i zaposlenima u Parking servisu čestitao i predsjednik Opštine, Petar Smolović, koji je istakao da je osnivanjem Parking servisa uveden komunalni red u gradu, kakav ranije nije postojao.

“Parking servis je pokazatelj da se jedna opštinska firma može organizovati  na kvalitetan i ozbiljan način, primjenjući savremene evropske trendove u svom radu. Kruna ove priče je to što su napravili svoje kancelarije, pa će ostvariti i finansijsku uštedu, a i prostorno i tehnički će biti opremeljeniji. Prošle godine smo pustili u rad aparate za elektronsku naplatu, a ove godine idemo još korak dalje pokretanjem mobilne aplikacije, koja će omogućiti građanima da na jednostavn i lak način  plate usluge. Sve to dokazuje da jedan mlad menadžemnt, uz dobar Upravni odbor i saradnju sa Opštinom, kvalitetno može obavljati usluge javnog servisa”, istakao je predsjednik Opštine, Petar Smolović.

Obilježavanju jubileja Parking servisa prisustvovao je i potpredsjednik Opštine, Nermin Bećirović, kao i članovi Upravog odbora.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE