Potpisan memorandum o saradnji bjelopoljskog zatvora i organizacije Novi poredak

Načelnica Zatvora u Bijelom Polju, Vesna Pavićević,  i  izvršni direktor NVO Novi poredak, Radivoje Bogavac, potpisali su danas memorandum o saradnji, koji podrazumijeva zajedničku realizaciju projekta iz domena zaštite i promovisanja ljudskih prava u Crnoj Gori.

Potpisivanjem memoranduma dodatno je ojačana saradnja, koja je započela pokretanjem projekta,,Znanjem do većih prava“ koji je finansijski podržan od strane Ministarstva pravde Crne Gore.

Prema riječima načelnice Vesne Pavićević taj projekat podrazumijeva i anketiranje osuđenih lica u Zatvoru Bijelo Polje vezano za njihovu percepciju i nivo ostvarivanja njihovih prava u Zatvoru, upoznavanje sa njihovim većim pravima i njihovom ostvarivanju po izlasku na slobodu.

Samostalni savjetnik u sektoru za tretman Goran Živković ističe korisnost projekta, koji inače sadrži više faza, za Zatvor u Bijelom Polju.

On je ovom prilikom istakao da će NVO Novi poredak imati punu podršku  zaposlenih službenika i da se nada jednoj kvalitetnoj saradnji.

Radivoje Bogavac, izvšni direktor NVO Novi poredak je naglasio da će predavanja i edukativne radionice biti realizovane savremenim metodama i PowerPoint prezentacijama, uz prateće brošure, što će olaksati osuđenim licima da se dodatno edukuju.

Takođe je naveo da će osuđena lica u upitnicima unositi svoje stručne reference i u skladu sa postoječom stručnom spremom i preporukom uprave Zatvora će NVO Novi poredak kontaktom sa Zavodima za zapošljavanje posredovati u zapošljavanju ovih lica nakon odslužene kazne.

Prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji je konstantovana korisnost pospješivanja međusektorske saradnje koju podržava i finansira Ministarstvo pravde i koja će u narednom periodu uticati na sinergiju i poboljšanje odnosa i kooperativnosti između organizacija civilnog društva sa Zatvorom u Bijelom Polju.

Izvor: NVO Novi poredak