Odloženi turniri, karatisti se spremaju za klupsko takmičenje i polaganje za pojaseve (video)

Nakon više od dva mjeseca pauze zbog korona virusa sa radom je počeo jedan od najtrofejnijih bjelopoljskih klubova – karate klub „Jedinstvo“.

Iako su zbog virusa COVID19 otkazani brojni trurniri, karatisti “Jedinstva” vratili su se treninzima i  pripremaju se za klupsko takmičenje, ali i za polaganje za učeničke pojaseve.

Gostujući u emisiji “Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, trener karatista “Jedinstva”, Dragutin Ciciml, kazao je da su sa nestrpljenjem čekali povratak treninzima.

“Iako su neki klubovi ranije počeli sa treninzima, mi smo čekali da bude dozvoljen rad u grupama, ali i da se epidemiloška situacija dodatno stabilizuje, pa samo prije nedjelju dana počeli sa radom. Djeca su zaista srećna zbog početka, ali biće potrebno neko vrijeme da se vratimo u normalu, jer i sada moramo voditi računa o toj fizičkoj distanci, pa treninge organizujemo u gupama do 12 karatista”, saopštio je Cicmil.

S obzirom da je u sred sezone došlo do relativno duge pauze, treninzi su sada drugačije koncipirani, kako bi se djeca polako vratila u formu.

“Već tokom prvih treninga sam primijetio da su neki od njih i tokom pauze vježbali, pa i nije toliko prisutan i primjetan taj pad fizičke spremnosti, iako mi nijesmo insistrirali na tome, niti smo željeli da ih opterećujemo nekim online treninzima. Sada treniraju gotovo svakodnevno, a zbog rada u grupama, treninzi traju od 45 minuta do sat vremena, što je sasvim dovoljno za početak”, rekao je trener karatista “Jedinstva”.

Cicmil je saopštio da su zbog pojave virusa korona otakazni i odloženi brojni turniri, među kojima i  Trofej Iskra, Ulcinj Open koji je bio zakazan za april, kao i Pljevlja Open koji je trebao da bude održan 1. maja, a koji je definitivno odložen za narednu godinu.

Pored toga, odloženo je i državno prvenstvo, što je i najviše poremetilo planove karatista bjelopoljskog “Jedinstva”.

“Od uspjeha na državnom prvenstvu zavisi odlazak na balkansko, a upravo to nam je bio plan za ovu sezonu. Međutim, ne znamo još uvijek da li će se i kada odražati državno takmičenje, ali vjerujemo da ćemo biti informisani na vrijeme, kako bi se spremili i kako bi pokušali da ostvarimo taj cilj”, istakao je trener “Jedinstva”.

Nedostatak državnih i internacionalnih turnira, prema riječima Cicimila, pokušaće da bar malo nadomjeste organizacijom klupskog takmičenja.

“Ziasta žalimo zbog propuštenih turnira, jer je to ono zbog čega i treniramo, ali se nadamo da će već u septembru biti takmičenja, jer svi turniri okupljaju preko 200 učesnika, što se kosi sa trenutnom važećom naredbom NKT-a. Zato ćemo mi najvjerovatnije  tokom ovog mjeseca organizovati klupsko takmičenje, naravno uz poštovanje svih mjera i pravila Ministartsva sporta, Ministarstva zdravlja i ostalih nadležnih institucija”, saopštio je Cicmil.

Kako je kazao, krajem juna biće organizovano i polaganje za učeničke pojaseve.

“Upravo tim ćemo završiti sa treninzima za ovaj dio sezone. Siguran sam da će svi karatisti ispuniti kriterijume i da će i ovo polganje za učeničke pojaseve biti uspješno kao i svih prethodnih godina”, podvukao je Cicmil.

Saopštio je i da neće biti upisa novih članova do septembra.

“Tada će svi oni koji žele moći da se priključe našem timu, a već ima dosta zaintresovanih, što je pokazatelj da ljudi prepoznaju da u našem karate klubu ozbiljno i posvećeno radimo sa djecom”, zaključio je Cicmil.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE