Šebek: Vratićemo Jedinstvu sjaj i opet ćemo biti u vrhu crnogorske odbojke (video)

Bjelopoljski odbojkaši posljednji su na tabeli Prve muške lige, bez osvojenih bodova, ali sportski direktor OK Jedinstvo, Slobodan Šebek, ističe da ove sezone rezultat nije prioritet,  već afirmacija igrača koji će u narednim godinama biti nosioci igre.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Šebek je kazao da nakon uspjeha i rezultata koje je odbojkaški klub Jedinstvo ostvarivao prethodnih godina nije prijatno biti poslednji na tabeli, ali da ih to ipak nije iznenadilo.  

„Mi smo svjesno ušli u ovu priču, iz raznoraznih razloga, a jedan od njih je i situacija sa korona virusom, koja  je potpuno promijenila sport, ne samo u našem gradu, već u Evropi i cijelom svijetu. Naš koncept ove godine je bio da podmladimo ekipu, da damo priliku mladim igračima, o čemu govori podatak da je prosjek godina naše ekipe 19.  To su većinom  kadeti i juniori, a kada pogledamo situaciju na tabeli, svjesni smo da je to negdje i za realno bilo očekivati, jer  su to neke „dječije bolesti“ kroz koje svaki klub koji odradi smjenu generacija mora da prođe“, kazao je  sportski direktor OK Jedinstvo.

Šebek je istakao da imaju mladu i neiskusnu ekipu kojoj treba utakmica, tako da je njihov cilj da izgrade bazu koji će u narednim godinama bjelopoljskom Jedinstvu vratiti nekadašnji sjaj.

„Imamo apsolutno povjerenje u sve njih i vjerujemo da će oni doći do onog nivoa koji će biti dovoljan da pružaju mnogo bolje partije. Riječ je o jako talentovanoj ekipi kojoj treba vremena, a očekujemo i podršku javnosti, jer je upravo ona važna za mlade igrače koji tek stasavaju. Imamo razumijevanja za te neke sada lošije rezultate, a ja se nadam i vjerujem da ćemo možda čak i ove sezone ostvariti neke neočekivane pobjede, jer to je sport i vjerujem da će te prilike u nastavku sezone doći“,naveo je Šebek.

Kako je istakao, već sada je uočljiv napredak bjelopoljskih odbojkaša.

„Mi smo zadovoljni njihovim napretkom, iz meča u meč pokazuju sigurnost, a u tim završnicama setova im nedostaje iskustvo koje imaju stariji igrači, ali da bi došli do toga moraju imati utakmica, a mi smo odlučili ove godine da im to pružimo“, dodao je sportski direktor OK Jedinstvo.

On je podvukao da je cilj da se kroz naredne dvije sezone ova ekipa afirmiše, da bi došli do onih rezultata na koje je publika u Bijelom Polju i navikla.

„Kada niko nije vjerovao u nas došli smo do titule i osvajanja Kupa , a naredne godine smo podizali tu ljestvicu, ostvarivali evropske uspjehe, imali zapažen nastup u Ligi šampiona, dva puta smo stizali do šesnaestine finala CEV Kupa. Sve to je garancija da mi u klubu znamo šta želimo i kako da dođemo do ciljeva. Ovoga puta smo smo izabrali teži put sa podmlađenom ekipom, možda ćemo morati da sačekamo i dvije godine, ali siguran sam da će taj uspjeh upravo zbog toga biti i slađi“, poručio je Šebek.

Istakao je i da je danas jako teško nositi dres Jedinstva i grb ekipe koja je dva puta uzastopno osvajač duple krune u Crnoj Gori.

„Mi smo trenutno i najtrofejnija ekipa, to stvara ogroman pritisak na naše momke, upravo zbog tradicije i prethodnih rezultata, ali siguran sam da ćemo na kraju ove sezone biti zadovoljniji nego danas, a da ćemo naredne godine moći da razgovaramo o nekim ozbiljnijim igrama naše ekipe u crnogroskoj ligi“, uvjeren je Šebek.

Naglasio je i da je u ovom trenutku najvažnije to što su uspjeli da sačuvaju zdravlje igrača, te da nije bilo zaraženih od virusa korona, a osvrnuo se i na finansijsku situaciju u klubu.

„Sada smo uslovljeni ekonomskom situacijom u našoj državi, tako da je u ovom periodu krize bilo jako teško naći sponzora, ali smo uz podršku lokalne samouprave uspjeli da obezbijedimo minimum sredstava za normalno funkcionisanje kluba. Naravno zahvalnost dugujemo i Ministarstvu sporta koje je od osnivanja naš klub pomoglo sa značajnim sredstvima, kao i brojnim prijateljima Jedinstva. Upravo zbog zdravstvene i ekonomske krize mislim da smo donijeli pravu odluku što se tiče podmlađivanja ekipe, a ovu godinu ne treba posmatrati u rezultatskom smislu, ne samo zbog mlade ekipe, već i zbog toga što je odigravanje utakmica i nastavak takmičenja iz dana u dan pod znakom pitanja. Zato je najvažnije da sačuvamo zdravlje i muške i ženske ekipe, a sve ostalo je u drugom planu“, podvukao je Šebek.

Napomenuo je i da su zadovoljni igrama ženske odbojkaške ekipe, koja je takođe jako mlada.

„Imali smo jako težak raspored, u prva četiri kola igrali smo protiv četiri favorita i osvojili dva boda protiv Morače i Albatrosa, što i nijesmo očekivali.  Cilj nam je opstanak u ligi, što nam za sada i ide od ruke, ali s obzirom da imamo jako perspektivnu ekipu, moguće je i da ostvarimo bolji učinak i da se nađemo na sredini tabele“, kazao je sportski direktor OK Jedinstvo.

 Šebek je još jednom poručio da imaju povjerenje u bjelopoljske odbojkaše i odbojkašice i istakao da će uspjeti da vrate Jedinstvo tamo gdje pripada, da će se vratiti brobi za trofeje i da će Jedinstvo ponovo biti u vrhu crnogorske odbojke.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE