Vikendom zabranjen međugradski saobraćaj

Iz Uprave policije podsjećaju da je putnički međugradski saobraćaj zabranjen od petka u 19 sati do ponedjeljka u 5 sati."Imajući u vidu navedeno, policijski službenici Uprave policije će u cilju sprovođenja pomenute naredbe, kao i u prethodnom periodu, na ulazima i izlazima iz opština, vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju i kretanje dozvoljavati isljučivo vozačima koji na to imaju pravo, na osnovu naredbe, uz obavezu posjedovanja propisane potvrde", kazali su iz Uprave policije.Apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima, i da u komunikaciji sa policajcima doprinesu da se usvojene mjere i naredba sprovedu na propisan način.

 

Snabdijevanje električnom energijom na području naše opštine je uredno, za dane vikenda nijesu  planirani radovi na mreži  te neće biti ni isključenja, saopšteno je iz CEDIS-a.

 

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekarsku pomoć zatražilo je 30 sugrađana, a dežurne ekipe su četiri puta intervenisale na terenu.

 

Na porodilištu Opšte bolnice tokom proteklog dana nije rođena nijedna beba.

 

U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavom suvim kolovozima, a na sjeveru zemlje kolovozi mjestimično mokri. Duž klisura i usjeka mogući su sitniji odroni.Dodatna opreznost je neophodna na dionicama gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje.U Crnoj Gori je do 1. aprila naredne godine obavezna upotreba zimskih guma za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

 

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a tokom noći u južnim predjelima je ponegdje moguća kiša. Ujutru u većini kontinentalnih predjela slab do umjeren mraz, a na sjeveru po kotlinama magla i sumaglica. Vjetar slab do umjeren južni, na primorju ponegdje pojačan, jugoistočni i istočni. Najviša dnevna temperatura vazduha 8 do 17 stepeni