Smolović: Očuvanje radnih mjesta i pomoć privredi da bude jedan od prioritet Vlade

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, proslijediće svoje sugestije Vladi Crne Gore i premijeru Zdravku Krivokapiću, a kojim se iskazuje potreba da svi zajedno, pored borbe za zdravlje stanovništva, moramo nastaviti borbu za očuvanje radnih mjesta i pozvaće Vladu da nastavi sa mjerama podrške privredi.

Predsjednik će predložiti da se mjerama podrške obuhvate sve djelatnosti kao i da se poveća iznos pomoći privredi. Takođe, on navodi da je potrebno raditi na pojednostavljenju procedura za dobijanje subvencija države.

"U Bijelom Polju se za godinu dana od početka pandemije koronavirusa broj nezaposlenih lica na Birou rada povećao za 1200, što je podatak koji zabrinjava. Trenutno se na Birou nalazi 4556 lica" - stoji se u pismu predsjednika Opštine.

Prvi čovjek Opštine je istakao da je za našu opštinu veoma značajno da se radovi na turističkim projektima ubrzaju i dovedu do kraja, jer se sa stavljanjem u funkciju Ski centra Cmiljača i Đalovića pećine mogu indukovati nova radna mjesta i obezbijediti novi prihodi od turizma.

Predsjednik Smolović je istakao da je trenutna epidemiološka situaciju u Bijelom Polju složena, a Bijelo Polje se nalazi u drugoj grupi po broju zaraženih na 100 hiljada.

"Na kovid odjeljenju Opšte bolnice u Bijelom Polju nalaze 22 pacijenta, od kojih je 2 na respiratoru. U Domu starih trenutno četvoro pozitivno na korona virus, od ukupno 141 korisnika. Od početka pandemije 15 korisnika Doma starih je preminulo od posledica koronavirusa. Inspekcijske službe kontrolišu poštovanje mjera, a samo je u protekloj sedmici izvršeno 554 inspekcijska nadzora izdato je više prekršajnih naloga i podnesene su 3 krivične prijave" - navodi Smolović, uz podsjećanje da od pojave pandemije virusa COVID-19 Opštinski tim za zaštitu i spašavanje ima 24-časovnu komunikaciju, a da se sjednice tima održavaju dva puta nedjeljno.

Izvor i foto: bijelopolje.co.me