Danas zaprašivanje komaraca u Bijelom Polju

Zaprašivanje komaraca na području opštine Bijelo Poljeza  zakazano je danas  u periodu od 19h do 20h.

"Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje po rješenju Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za zdravstveno-sanitarnu inspekciju, sprovodi tretmane preventivne dezinsekcije i preventivne deratizacije javnih površina, kao i kanalizacionog sistema i javnih objekata, na teritoriji grada i prigradskih naselja. Sjutra će biti sprovedena sistemataska dezinsekcija javnih površina u gradskoj zoni što će omogućiti da za kraći vremenski period tretmanom budu uništeni ovi prenosioci zaraznih bolesti" - navodi se u saopštenju.

Mole se pčelari sa teritorije Opštine Bijelo Polje da preduzmu sve potrebne mjere zaštite kako bi se spriječile negativne posljedice po pčelinja društva u terminu od 19:00 do 20:30h.

Zaprašivanje se sprovodi u saradnji sa Intitutom za javno zdravlje Crne Gore i dio je redovnih aktivnosti, a o svakoj budućoj akciji zaprašivanja javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Iz ovog Sekretarijata podsjećaju da građani mogu svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova prijaviti lokacije na kojima primijete povećano prisustvo komaraca, pozivom na broj telefona 050 484 805 ili putem elektronske pošte na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Tekst i foto:bijelopolje.co.me