Komemoracija povodom smrti Rakonjca: Pamtićemo ga kao sjajnog sportistu i čovjeka velikog srca (video)

Komemorativna sjednica povodom smrti uzornog građanina, svestranog sportiste i sportskog radnika, Nikole Rakonjca, održana je danas u sali Skupštine opštine Bijelo Polje.

Minutom ćutanja veliki broj sugrađana i prijatelja porodice Rakonjac, odao je poslednju poštu Nikoli, koji je, kako je istakao i predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, bio ne samo sjajan sportista, već i čovjek pun dobrote i nevjerovatne energije.

„Rijetko se sretao takav čovjek, uvijek nasmijan, energičan, pun  dobrote, sportskog duha, dobar komšija i prijatelj. Nikola je nesebično sebe uložio u sport Bijelog Polja i to bez ikakvog interesa, to je rijetki sportista koji za sebe nikada ništa nije tražio“, kazao je predsjednik Smolović.

Nikolin sportski duh, kako je rekao Smolović, osjećao se do zadnjeg dana.

„A ta teška bolest, koja ga je brzo odnijela, nije se mogla vidjeti na njegovom licu. Pamtićemo ga po dobroti i ponosno čuvati uspomenu na njega“, naglasio je Smolović i uputio izraze iskrenog saučešća njegovoj porodici.

O životnom putu Nikole Rakonjca govorio je potpredsjednik Opštine, Nermin Bećirović, koji je istakao da je Nikola bio i ostao legenda Bijelog Polja.

„Još 70ih godina počeo je aktivno da se bavi sportom, a rukomet je bio njegova velika ljubav od ranih dana, pa do samog kraja. Dugi niz godina pružao je zapažene partije u bjelopoljskom Jedinstvu kao igrač, a kasnije se uspješno oprobao i u drugim sportovima. Pored rukometa, bavio se i kajakaštvom i kanuom, a 1971. godine postao je vicešampion Crne Gore i Jugoslavije. Takođe, 1985. godine na prvom seniorskom takmičenju u Italiji došao je do prvog zlatnog odličja u disciplini 500 m na mirnim vodama, a naredne dvije godine ponovo je ostvario trijumf i osvojio tri zlata, čime je potvrdio klasu“, podsjetio je Bećirović.

Napomenuo je i da se Rakonjac oprobao i u atletici i boksu, a svoj radni , ali i životni vijek, završio je u rukometu, kao uspješni dugogodišnji delegat Rukometnog saveza Crne Gore, i Mediteranske rukometne federacije.

„Cijeli svoj život posvetio je sportu, bio je pravi primjer sportiste, sportskog radnika i legende Bijelog Polja, a 2019. godine mu je i dodijeljeno priznanje za najboljeg sportskog radnika. Izgubili smo velikog čovjeka i legendu, ali ćemo ga se rado i sa ponosom sjećati“, poručio je Bećirović.

U ime rukometnog kluba „Jedisntvo“ i u svoje lično ime porodici  je izraze iskrenog i dubokog saučešća izjavio i sportski direktor tog kluba, Željko Rmandić.

Nikola Ivov Rakonjac rođen je 20.12.1955. godine, a preminuo je 8. avgusta, u 66-oj godini.

Sahrana Nikole Rakonjca biće obavljena u 14 časova na gradskom groblju u Nikoljcu.

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić