OŠ ,,Marko Miljanov“ pridružila se obilježavanju Evropske nedjelje sporta

Osnovna škola ,,Marko Miljanov“ organizovala je danas sportsku manifestaciju, i time se pridružila obilježavanju Evropske nedjelje sporta, koja se održava od 23. do 30. septembra.

Vršilac dužnosti direktora OŠ ,,Marko Miljanov“, Tatjana Damjanović, za Radio Bijelo Polje je kazala da u okviru sportskog dana i društvenih igara učestvuju učenici od prvog do devetog razreda.

,,Za učenike od šestog do devetog razreda organizovali smo kratko zagrijavanje, vježbe istezanja i oblikovanja tijela, nadvlačenje  konopca, a kasnije će biti i šutiranje trojki. Biće organizovan i šahovski turnir, kao i stoni tenis, u prostorijama škole. Za učenike nižeg uzrasta od 11 sati planirane su društvene igre koje su obilježile djetinjstvo šezdesetih i sedamdesetih godina“, navela je Damjanović.

Dodaje da su sportski dan organizovali na inicijativu Sportskog saveza Crne Gore, a sve u cilju doprinosa Evropskoj nedjelji sporta, koja se po šesti put održava u Evropi, a četvrti u Crnoj Gori.

Osnovni ciljevi obilježavanja Evropske nedjelje sporta su usmjereni na promociju sportske i fizičke aktivnosti, koja je namijenjena svima, bez obzira na starost, fizičku spremnost ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca.

 

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.