Radio Bijelo Polje pokreće dva web TV studija (video)

Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje pokrenuo je danas dva web TV studija, a sve u cilju unaprjeđenja informisanja građana i podizanja kvaliteta programskih sadržaja, saopštila je direktorica ovog javnog medijskog servisa, Andrijana Rabrenović.

Rabrenović je istakla da je ovo samo korak dalje u procesu konvergencije, kojim je zaokružena cjelina novog izvještavanja, koje se danas definiše kao multiplatformsko izvještavanje.

“Zaista se trudimo da idemo u korak sa svim onim što se dešava u svijetu medija, pokušavamo da na najbolji način iskoristimo tehnološka ostvarenja i inovacije i primijenimo ih u našem radu. Nedavno smo osavremenili studijsku i emisionu tehniku, a otvaranjem web TV studija zaokružujemo tu cjeljnu, koja se danas definiše kao nova vrsta izvještavanja, a to je multiplatformkso izvještavanje. Na ovaj način ćemo dodatno usavršiti kvalitet programskih sadržaja, a naravno sve to radimo zbog građana, da bi očuvali njihovo povjerenje”, istakla je direktorica Rabrenović.

Ona je zahvalila Opštini, koja je i osnivač Radija Bijelo Polje, a posebno predsjedniku Petru Smoloviću, na podršci.

“Sve ovo smo uspjeli da uradimo zahvaljujući podršci lokalne samouprave i predsjednika Smolovića, koji je prepoznao značaj radija kao medija, kao i to koliko je važno da se radi na poboljašanju uslova rada, kako bi bolje bili povezani sa krajnjim korisnicima, a u ovom slučaju građanima Bijelog Polja. Naime, ovo je samo jedna u nizu transformacija, jer težimo da budemo sve bolji, kako bi očuvali ono što se danas zove kvalitetno novinarstvo”, podvukla je direktorica Radija Bijelo Polje.

Rabrenović je napomenula da se trenutno na programu Radija Bijelo Polje emituje 21 serijal emisija i to putem više različitih platformi.

“Na taj način smo obuhvatili sve one teme koje su važne i koje inetresuju građane Bijelog Polja, a smatram da je to broj kojim bi se mogle pohvaliti i veće medisjke kuće, koje imaju i bolje uslove za rad, ali i više zaposlenih. Pomenuti serijali govore o tome koliko je neophodno uložiti ne samo vremena, već i truda, kako bi to na pravi način bilo prezentovano građanima, odnosno publici, istovremeno poštujući sve profesionalne i etičke standarde”, kazala je Rabrenović.

Podsjetila je da je 13. februara obilježen Svjestki dan radija, a tema je bila “Radio i povjernje”, koje je i ključno, kako je kazala, za očuvanje kredibiliteta jednog medija.

“Mislim da je ta riječ povjerenje krucijalna  kada govorimo o medijima danas, nezavisno da li su to tradicionalni, elektronski ili ovi novi, jer je sve više lažnih vijesti i dezinformacija. Upravo je povjerenje ono na čemu se zasniva program Radija Bijelo Polje, nama je cilj da nam građani vjeruju i to je ono zahvaljujući čemu uspješno opstajemo više od tri decenije”, navela je direktorica Rabrenović.

Direktorica Radija Bijelo Polje najavila je i da planiraju otvaranje još jednog studija u okviru postojećeg Media centra.

“Prethodne dvije godine bile su jako teške, a nove izazove donijela je i pandemija. Ipak, mi nijesmo odustajali od tog procesa konvergencije i unaprjeđenja našeg rada, a nadam se da ćemo nastaviti tim putem. Iako je u ovom vremenu pandemije teško planirati, ja vjerujem da ćemo uspjeti da otvorimo još jedan studio, koji bi bio namijenjen za održavanje tribina. Ono što je zasigurno, nastavljamo da radimo u interesu javnosti, da informišemo, edukujemo i zabavljamo, ali i da ostvarujemo još jednu jako važnu funkciju i to onu ulogu društveno-odgovornog medija, što smo bili i do sada.  Dakle, ostajemo posvećeni kvalitetnom novinarstvu i nastojaćemo da i dalje da budemo servis svih građana”, poručila je direktorica Lokalnog javnog  emitera Radija Bijelo Polje, Andrijana Rabrenović.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević