“Finansije najveći problem sektora kreativne industrije, neophodna i bolja promocija”

Nedostatak finansijskih sredstva najveći je problem sa kojima se suočava sektor kreativne industrije, ocijenjeno je na završenoj konferenciji projekta ,,Održive kreativne industrije na sjeveru Crne Gore”, koji je proteklih godinu dana realizovala nevladina organizacija Multimedijal Montenegro.

Na zajedničkom sastanku, kojem  je prisustvovalo oko 20 ljudi iz sektora kreativne industrije, razgovaralo se ne samo o problemima, već i o planovima za naredni period, kako bi se unaprijedilo stanje u ovoj oblasti.

Predsjednik NVO Multimedijal Montenegro i koordinator projekta, Željko Đukić, kazao je da je jedan od problema i neadekvatna promocija, te su u tom cilju i pokrenuli  web sajt kreativnimarket.me.

“Priliku da se predstave I promovišu pztem toga sajta dobili sus vi učesnici projekti I iskreno se nadam da će to unaprijeidti njihovo poslovanje, jer je i cilj ovog projekta da akterima iz sektora kreativnih industrija pomognemo da postanu vidljivi i prepoznatljivi na lokalnom, regionalnom i državnom nivou. Raduje me što su svi učesnici zadovoljni onim što smo postigli u okviru ovog projekta, održali smo 20 kreativnih radionica, a oni su shvatili važnost promocije i odlučili da zajednički djeluju kako bi lakše prevazišli i problem finansija. Sve to je pokazatelj da je I ovaj projekat uspješno završen”, istakao je Đukić.

On je obećao i da će NVO MMNE i dalje biti na raspolaganju za sve informacije i pomoć.

“Naravno, u opticaju su i novi projekti, kao što je ‘Mikro centar kreativna industrija’, koji čeka na svoju realizaciju”, napomenuo je Đukić i podsjetio da su  svi korisnici projekta ,,Održive kreativne industrije na sjeveru Crne Gore” dobili i po 200 primjeraka štampanih kataloga, kako bi potencijalne kupce upoznali sa svojom ponudom.

Izvor i foto: NVO Multimedijal Montenegro

Tekst objavila: Sanja Dulović