Korisnici “Tise” posjetili djecu iz Ukrajine: “Znamo koliko znači riječ podrške i zagrljaj ohrabrenja”

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Korisnici Centra za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa” posjetili su izbjeglu djecu iz Ukrajine, koja su spas od rata pronašla u Bijelom Polju, a tom prilikom donijeli su im poklone koje su zajedno sa zaposlenima u “Tisi” napravili za njih.

Znajući i sami koliko znači riječ podrške i zagrljaj ohrabrenja, korisnici “Tise” su željeli da pokažu da ni ukrajinska djeca nijesu sama.

“Naši korisnici su sami izrazili želju da bar nešto urade za tu djecu i njihove roditelje, pa smo zajednički pripremili hranu i podijelili im. Znamo da to nije puno, ali svakako je od srca, jer su posebno djeca i mladi sa smtenjama u razvoju svjesni koliko znači svaki vid pažnje”, saopštili su iz “Tise” za Radio Bijelo Polje.

Najavili su i da će u narednom periodu organizovati  zajedničke radno-okupacione radionice, koje će voditi stručni radnici iz “Tise”.

“I na taj način želimo da im dodatno olakšamo i uljepšamo boravak u našem gradu, sa željom da se što prije okonča rat i da se srećni I zadovoljni vrate svojim kućama”, poručili su iz Centra za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: JU “Tisa”