Obradović: "Običan malecki san napravio je večeras veoma posjećenu javu" (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Druga samostalna izložba u Bijelom Polju akademskog slikara Milutina Obradovića otvorena je večeras u Centru za kulturu.

U izuzetno posjećenoj galeriji,izložbu su otvoriila djeca vrtića „Dušo Basekić“, područna jedinica „Crvenkapa“, koji su recitacijom dočarali naziv Obradovićeve izložbe “ Običan malecki san”.

Da je Bijelo Polje večeras postalo centralna tačka na  kulturnoj mapi Crne Gore kazao je direktor Milko Kovačević. Podsjećajući prisutne na važnost razvoja kulture, ali i na obavezu čuvanja i poštovanja svojih sugrađana umjetnika koji širom svijeta pronose naziv svoga grada i domovine, Kovačević je istakao:

“Multikulturalno Bijelo Polje želi i hoće u kontinuitetu da bude uz svoje vrhunske umjetnike. Ono to mora da radi zbog sebe, zbog poštovanja svoje kulturne tradicije, zbog poštovanja svojih slavnih pisaca i pjesnika, svojih izvanrednih slikara i muzičara i bravuroznih glumaca. Zato Bijelo Polje bez svih njih i nije pravo Bijelo Polje. Zahvalio bih našem sjajnom Milutinu što nas je sve okupio i što je snagom svoje ljubavi i prirodnog dara darivao naš grad i sve nas u njemu” istakao je Kovačević.

Obradović je jedan od najzapaženijih slikara Crne Gore. Izlagao je u prestižnim galerijama u zemlji i regionu, a ono što ovu izložbu čini posebnom je činjenica da je ovo prva njegova izložba nakon dvije godine i po godine zbog pandemije korona virusa.

 “Sve što zovemo san negdje se u nekom period odrastanja spoji u neku tačku koja se zove život. Vrlo je teško u toj životnoj dobi napraviti granicu šta je to san, a šta java. Da će u Bijelo Polje doći ovoliki broj mojih sugrađana da vidi šta ja to stvaram, bio je samo san. A večeras je to java. I to je ta nit koja ne dijeli mnogo san od jave i zaista taj običan malecki san može da napravi ovoliko posjećenu javu” kazao je Obradović.

Izložba „Običan malecki san“ koja se sastoji od 21 eksponata urađenog u tehnici uljanih boja na platnu i 26 crteža u kombinovanoj tehnici, biće otvorena do 16. Aprila.

Program je vodila Slađana Merdović.

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto i video:Vladimir Jelić