I juče šumski požari u Bijelom Polju

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja juče su gasili šumske požare u blizini Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović”, i u selu Pećarska.

Kako su saopštili iz dežurne službe, gorjelo je nisko rastinje i lišće, ali su brzom reakcijom vatrogasaca lokalizovani.  Iz Službe zaštite i spašavanja apeluju na sve građane da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Zbog planiranih radova na mreži, bez struje će danas od 9 do 16 sati ostati Barice – škola, Negobratina, Medanovići, Sokolac, Sela-Čeoče, Radulići, Rajkovići, Cerovo i Bijeli Potok, od 9 do 17 sati Loznice, Rasovo, Strojtanica, Boljanina, Vlah, Pex-impex, Zminac i repetitor 'Kurilo'. Bez napajanja električnom energijom od 14:30 do 19 sati ostaće Ravna Rijeka, dok će do 11 sati bez struje biti Božovića Polje i Slijepač most, saopšteno je iz Crnogorskog elektro-distributivnog sistema.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima danas je uredno, nema planiranih radova niti najavljenih isključenja, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekarsku pomoć zatražilo je 49 sugrađana, dok je dežurna ekipa šest puta intervenisala na terenu.

Saobraćaj se obavlja po mokrim kolovozima zbog kiše koja pada. Mjestimično je vidljivost smanjena zbog padavina. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na  sitnije odrone.   Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje.

Pretežno oblačno i kišovito. Mjestimično pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu zemlje umjerene do obilne količine kiše. Vjetar umjeren do jak, povremeno na udare veoma jak i olujni, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 8 do 17 stepeni.