Vodu prije upotrebe prokuvati

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Voda iz gradskog vodovoda nije za piće, pa je prije upotrebe treba prokuvati i procijediti, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Kako su kazali, zbog obilnih padavina na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice i planine Bjelasice došlo je do povećanja nivoa vode na izvorištu rijeke Bistrice.

,,Rezultati fizičko – hemijske analize vode sa izvorišta i iz gradske vodovodne mreže pokazuju blago povećano zamućenje vode na izvorištu „Bistrice“, iz kojeg snabdijevamo vodom za piće korisnike na području Opštine Bijelo Polje. Shodno preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, obzirom na povećanu mutnoću, preporučujemo da potrošači koji se snabdijevaju vodom iz gradske vodovodne mreže vodu prije upotrebe prokuvaju, talože ili procijede", navode u saopštenju.

Napominju da se hlorisanje vode vrši redovno i pojačano u sadržaju hlora od 0,30 do 0,40mg miligrama po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode.

Ekipa Tehničke službe Vodovoda „Bistrica“ redovno prati stanjezamućenosti i hlorisanja vode, tako da će pravovremeno obavijestiti potrošače (korisnike) o eventualnim promjenama.