Održana informativna radionica i obuka vršnjačkih edukatora

U nastavku projekta "Za ravnopravnost OSI – Za pravedno društvo” koji realizuje NVO Korak promjene u partnerstvu sa NVO Novi poredak, u press sali hotela Franca održana je informativno edukativna radionica sa vršnjačkim edukatorima.

Na informativnoj radionici na kojoj je prisustvovalo dvadeset vršnjačkih edukatora JU Gimnazije „Miloje Dobrašinović” date su instrukcije koje su od posebnog značaja za njihov rad a vezano za zadatak da usvojena znanja dodatno prenesu svojim vršnjacima i okruženju i na taj način konstruktivno doprinesu održivosti projekta. Dvadeset vršnjačkih edukatora se uspješno obučilo u uspostavljanju djelotvornih mehanizama u pružanju sugestija svojim vršnjacima o pravima OSI kao učesnicima u sabraćaju i problemima sa kojima se susreću prilikom njihovog kretanja. Intezivnu edukaciju vršnjačkih edukatora je sprovela profesorica pravne grupe predmeta Milena Drobnjak.

U nastavku projekta je predviđeno šire medijsko predstavljanje cijeva projekta putem lokalnih medija i konferencijskih nastupa u cilju što transparentnijeg predstavljanja problema i potreba sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u saobraćaju.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kapitalnih investicija Crna Gore.      

Asistent na projektu, prof. Radivoje Bogavac.

 

Saopštenje i foto: nosilac projekta NVO Korak promjene i partner na projektu NVO Novi poredak