Hasanović: Priroda je moja najčešća inspiracija (audio)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Učenik osmog razreda Osnovne škole ,,Mladost“ Kanje, Ajlan Hasanović, osvojio je drugu nagradu na 34. izložbi ,,Likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola“, koja je otvorena juče u Centru za kulturu.

Talentovani Hasanović drugu nagradu ravnopravno dijeli sa Jelenom Minić, učenicom OŠ ,,Aleksa Bećo Đilas“ i Aminom Guberinić, učenicom OŠ ,,Marko Miljanov“.

Hasanović je u telefonskom razgovoru u emisiji ,,Milenijalci“, Radija Bijelo Polje, kazao da je izuzetno srećan zbog nagrade.

,,Nastavnica likovnog dala nam je zadatak da nacrtamo keramičke vaze, kasnije sam putem interneta našao skicu, i pripremao rad na časovima likovnog, naravno uz pomoć nastavnice. Nagrada mi mnogo znači, ali nijesam se nadao da će meni pripasti“, naveo je Ajlan.

Dodao je da inspiraciju obično pronalazi u prirodi i okruženju.

,,Ukoliko je crtež zahtjevniji onda je potrebno izdvojiti više vremena za crtanje, tako da, sve zavisi od rada“, naveo je Hasanović u emisiji ,,Milenijalci“.

Ajlan organizovanim prevozom putuje do škole, a sve to ne sprečava ga da postiže dobre rezultate.

,,U odjeljenju nas ima šestoro, obično imamo pet do šest časova, a omiljeni predmet mi je likovna umjetnost“, priča Ajlan.

Još uvijek nije odlučio koju srednju školu će upisati.

,,Dosta me privlači likovna umjetnost, ali još uvijek nijesam siguran da li ću to upisati“, dodaje.

Vršnjacima savjetuje da prate svoje snove.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Privatna arhiva

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević