Nastup KUD-a ,,Tekstilac″ u Sarajevu ispraćen ovacijama

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE
 
Članovi kulturno-umjetničkog društva ,,Tekstilac” ovacijama su ispraćeni sa scene šestog Međunarodnog festivala folklora u Sarajevu.

Festival je zbog nemogućnosti dolaska ansambala iz Hrvatske i Turske, bio revijalnog karaktera.

Nakon nastupa ansambla iz Bijelog Polja, predsjednica žirija Ana Babić, profesorica muzikologije i etnologije na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, posebno je apostrofirala  nastup KUD-a ,,Tekstilac″ i kazala da je ovaj ansambl pokazao, ne samo folklorno bogatsvo svoje države, nego i umjetničko stvaralaštvo na sceni.

,,Crnogorsko društvo služi za primjer kako se igrom i pjesmom, ali i patriotskim osjećanjima, predstavlja  svoj grad i svoja država. Bravo i svaka čast'', navela je Babić.

Naše kulturno - umjetničko društo se u Sarajevu predstavilo sjajnim koreografijama  koje je izvelo na najbolji mogući način i po ko zna koji put potvrdilo da svojim kvalitetom i profesionalizmom na najljepši način predstavlja svoj grad i državu.

,,Zaista prija kada publika prepozna rad i kvalitet i kada vas  isprati ovacijama kao što je to učinila sarajevska publika nakon nastupa KUD-a ,,Tekstilac″. Naš anasambl je u Sarajevu  dočekan toplim i iskrenim prijateljstvom kako od strane organizatora Festivala tako i od sjajne sarajevske publike”, navodi u saopštenju direktor JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo″, Milko Kovačević.

 Rukovodilac KUD-a ,,Tekstilac″, Emir Mehonjić, kazao je das u izveli tri koreografije -  ,,Igre iz Crne'',  ,,Igre iz Makedonije'' i ,,Šopske igre''.

,,Svojim igračkim umijećem smo se uspješno predstavili na Festivalu, čemu najbolje svjedoče ocjene stručnih lica iz oblasti folklora, i ovacije sarajevske publike nakon našeg nastupa. Iz Sarajeva smo ponijeli lijepe uspomene, divnu podršku publike i toplo gostoprimstvo organizatora. Trudimo se da gdje god nastupamo svoj grad i državu predstavimo na najbolji način čemu svjedoče brojne nagrade na  festivalima i reakcije publike”, kazao je u saopštenju rukovodilac KUD-a ,,Tekstilac”, Emir Mehonjić.

On je najavio da će 1. jula na gardskom trgu biti održan godišnji koncert.

,,Zatim nam slijedi učešće na predstojećem 19. Internacionalnom festivalu tamburaških orkestara u Bijelom Polju, nastup  na Festivalu u Poljskoj, koncert u Njemačkoj  i gostovanja u nekoliko crnogorskih gradova. Siguran sam da ćemo se  i na nastupima koji nas očekuju uspješno predstaviti jer kad uložite veliki rad i trud uspjeh je neizostavan”, dodaje Mehonjić.

 

Saopštenje i foto: JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bualtović Strunjo"

Tekst objavila: Eldina Bećirović