Održana kreativna radionica za starije sugrađane

Kroz implementaciju projekta „Socijalne usluge podrške za starije u zajednici“, koji je počeo sa realizacijom 01. aprila ove godine, danas je u prostorijama opštinskog Crvenog krsta održana kreativna radionica na temu „Vježbe preciznosti i fine motorike".

Polaznici radionice imali su priliku da uz pomoć velikog broja crteža za odrasle vježbaju preciznost, ali i pokažu svoju kreativnost i maštu na djelu. To je ujedno bila i prilika da se učesnici, zabave, oslobode stresa i napetosti ali i dodatno podstaknu na moždane aktivnosti. 

Ivana Bulatović, socijalna radnica na projektu i voditeljica radionice kazala je da je cilj današnje radionice bio kreativno izražavanje učesnika, podsticanje motorike, kreativnosti i koncentracije, ali i međusobno druženje kroz rad i zabavan sadržaj. 

„Smirenost, koncentracija i kreativnost su osobine koje su danas posebno došle do izražaja. Trudimo se da radionice koje organizujemo budu edukativne, raznolike i interesantne za naše starije sugrađane, a aktivnosti prilagođene njihovim potrebama i interesovanjima kako bi se stariji što više podsticali na kretanje i kreativno popunjavanje slobodnog vremena“- istakla je Bulatović. 

Redovna učesnica radionica i svih ostalih aktivnosti koje realizuje Crveni krst, Dušanka Šćekić kazale je da ovakve i slične aktivnosti mnogo znače starijim osobama, da u Crvenom krstu imaju svoj rekrativni kutak u kome se osjećaju sigurno, aktivno i osnaženo i da zahvaljujući predanom radu i trudu svih zaposlenih, njihovom pažnjom i brigom starost sada pomatraju nekim drugim, pozitivnijim očima. 

U Crvenom krstu pažnja starijima se poklanja tokom čitave godine, resursi koje stariji ljudi imaju su blago za sve nas, a poštovanje je jedino što možemo da im damo zauzvrat. Zato je adekvatna briga o njima jedini način da sačuvamo te resurse i povećamo ih tamo gdje je to moguće - poručili su iz opštinskog Crvenog krsta.

 

Izvor: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje