Članovi Bratstva pravoslavne omladine ,,Sveti Kralj Milutin” donirali krv

Povodom praznika Vidovdana, Bratstvo pravoslavne omladine ,,Sveti Kralj Milutin”, u saradnji sa klubom dobrovoljnih davalaca krvi i Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Bijelo Polje, organizovalo je danas akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Ovo je treća, sada već tradicionalna akcija koju Bratstvo pravoslavne omladine ,,Sveti Kralj Milutin” organizuje, a danas je prikupljeno je preko dvadeset jedinica krvi.

,,Današnja akcija je prilika da praznik kakav je Vidovdan, obilježimo na jedan veoma human način, doniramo tečnost koja život znači, a kroz svoj primjer pozovemo i ostale mlade ljude da se priključe i doniraju krv”,  kazao je u ime organizatora, Danilo Palević.

Palević se zahvalio svim dobrovoljnim davaocima koji su donirali krv, kao i svima koji su podržali ovu akciju.

,,Želim da se zahvalim svima koji su danas donirali tečnost koja život znači, posebno onima koji su to uradili po prvi put. Zahvalnost dugujemo i svima koji su nam pomogli da današnja akcija bude uspješna, a Bratstvo pravoslavne omladine ,,Sveti Kralj Milutin” će kroz ovakve i slične aktivnosti nastaviti da doprinosi zajednici u kojoj živimo”, zaključio je Palević u dostavljenom saopštenju.

U ime kluba DDK Bijelo Polje, davaocima Bratstva pravoslavne omladine ,,Sveti Kralj Milutin” zahvalio se predsjednik Vlado Tomović, koji je pohvalio današnju akciju i apelovao na sve da slijede primjer omladine koja je danas donirala koja krv.

,,Dobrovoljna donacija krvi, prije svega, veoma je human gest. Sama činjenica da na taj način, pomažemo nekome da spasi svoj život, čini da se osjetimo boljom i vrjednijom osobom. Međutim, bitno je znati da darivana doza krvi donosi korist i našem organizmu i zdravlju. Dakle, dobrovoljnom donacijom, ne samo da spašavate tuđi, već poboljšavate kvalitet svog života”, kazao je Tomović.

 

Saopštenje i foto: PR Tim Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje

Tekst objavila: Eldina Bećirović