Mehonjić: Sa nestrpljenjem smo čekali ponovni susret sa bjelopoljskom publikom, hvala za svaki aplauz i podršku (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Sala bjelopoljskog Centra za kulturu i ovoga puta je bila mala da primi sve one koji su sa nestrpljenjem čekali koncert Kulturno-umjetničkog društva “Tekstilac”, ali publika neće dugo čekati na novi nastup ovog istinskog čuvara tradicije našeg grada, saopštio je rukovodilac Emir Mehonjić.

Gostujući u emisiji “Kulturna mapa”, Radija Bijelo Polje, Mehonjić se osvrnuo na nedavni godišnji koncert, koji je održan nakon dvije godine pauze zbog pandemije korona virusa, a najavio je i nove nastupe, kako u Bijelom Polju i Crnoj Gori, tako van granica naše zemlje.

“I mi smo sa nestrpljenjem čekali ponovni susret sa sjajnom bjelopoljskom publikom, tako da se nadam da smo i ovoga puta ispunili njihova očekivanja. Zahvalni smo im na svakom aplauzu i podršci koju nam pružaju već godinama”, kazao je Mehonjić.

On je podsjetio da su cjelovečernjim koncertom, prošlog petka, kroz  igračko umijeće, pjesmu, muziku i brojne koreografije, još jednom predstavili ljepotu tradicionalnih igara naroda bivše Jugoslavije.

“Nastupili su gotovo svi članovi kulturno-umjetničkog društva ‘Tekstilac’, njih oko 300, a izveli smo deset koreografija. Kao rukovodilac sam jako ponosan na sve folkloraše koji su bili na visini zadatka i koji su zaista dali maksimum kako bi i ovaj koncert protekao kako treba. Takođe, zahvalan sam i orkestru koji nas je pratio i ovog puta, kao i svim ljudima koji su učestvovali u njegovoj organizaciji, jer bez njih ne bi bilo moguće realizovati sve ovo”, kazao je rukovodilac KUD-a “Tekstilac”.

Iako je bilo planirano da se godišnji koncert održi na gradskom trgu, zbog aktulenih radova nije bilo moguće, ali sa željom da se što više približe publici, folkloraši su prodefilovali gradskim ulicama.

“To je bila prava smotra mladosti i ljepote, ljudi su nas pozdravljali i aplaudirali, to je zaista najljepši poklon i nagrada za uloženi rad i trud”, istakao je Mehonjić.

Ipak, bjelopoljska publika, kako je najavio, neće dugo čekati na novi koncert Kulturno-umjetničkog društva “Tekstilac”.

“Već 13. jula ćemo opet nastupiti u našem gradu, povodom Dana državnosti, a potom ćemo 28. jula i otvoriti Festival tamburaških orkestara. Tako da se radujemo novom druženju sa našom publikom”, saopštio je Mehonjić.

Bjelopoljski folkloraši već imaju zakazane nastupe iu nekoliko crnogorskih gradova, a učestvovaće i na festivalu  u Poljskoj, nakon čega je planiran i koncert u Njemačkoj.

“Radujemo se i svim tim putovanjima, to će biti prilika da upoznamo nove ljude i nove kulture, ali i da ujedno ojačamo naše prijateljstvo, po kojem smo i prepoznatljivi”, rekao je rukovodilac KUD-a “Tekstilac”.

Mehonjić je napomenuo i da Udruženje folklornih ansambala nastavlja borbu za bolji položaj svih kulturno-umjetničkih društava.

“Neki minimalni pomaci su napravljeni, ali je neophodno još rada i truda kako bi sva kulturno-umjetnička društva u Crnoj Gori imala status koji i zaslužuju”, poručio je Mehonjić.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto I video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević