Opštinski Crveni krst nastavlja brigu o starima, organizovana posjeta ljekara

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje organizovala je danas posjetu ljekara starijim licima, koja su uključena u programe ove humanitarne organizacije.

Starije osobe sa seoskog područja, kojima nije svakodnevno dostupna zdravstvena zaštita, obišao je dr Besim Kadić, a tom prilikom kontorlisao im je krvni pritisak, nivo šećera u krvi, ali i dao potrebne savjete, sve u cilju očuvanja njihovog zdravstvenog stanja.

"Starima na ruralnom području naše opštine, od kojih su mnogi teže pokretni, nije svakodnevno dostupna ljekarska njega, pa ih obraduje posjeta ljekara. Ove aktivnosti koje sprovodimo, umnogome su značajne za njih, pa ćemo i u narednom periodu nastaviti sa njihovom realizacijom, a sve u cilju kontinuriane brige o starijoj populaciji", kazao je dr Besim Kadić.

Sekretar opštinskog Crvenog krsta, Zoran Rudić, kazao je da briga o starijima predstavlja jedan od prioriteta ove organizacije, što pokazuje i broj od preko 200 korisnika, obuhvaćenih programima ove humanitarne organizacije.

"Stariji su po svojoj prirodi jedna od najranjivijih grupa u društvu, naročito nakon pojave pandemije izazvane virusom Covid-19. Neki od najvećih problema sa kojima se suočavaju su usamljenost, loše zdravstveno stanje i siromaštvo, pa im posjeta ljekara, medicinskih radnika, gerontodomaćica i volontera uvijek dobro dođe", istakao je Rudić.

Iz opštinskog Crvenog krsta su podsjetili da u saradnji sa lokalnom samoupravom, Crvenim Krstom Crne Gore, Ministarstvom rada i socijalnog staranja, ali i brojnim partnerima, sprovode više projekata za starije, a najznačajniji su "Njega starijih lica", "Pomoć u kući", "Inovativne usluge podrške za starije", "Centar za njegu u zajednici za starija lica i njihove njegovatelje", kao i brojne radionice, koje imaju za cilj da odgovore na sve potrebe starijih sugrađana i unaprijede kvalitet njihovog života.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE