Nova pojačanja i rukovodstvo u KK Jedinstvo, iz kluba poručili da Bijelo Polje zaslužuje stabilnog abaligaša (video)

Košarkaši bjelopoljskog Jedinstva već su otpočeli pripreme za novu sezonu, koja će, kako je najavljeno iz Košarkaškog saveza Crne Gore, startovati 8. oktobra.

Početak šampionata dočekuju u novom sastavu, uz nekoliko pojačanja, ali i promjene i nova lica u Upravnom odboru kluba, saopštili su danas šef stručnog štaba, Rade  Petrić  i član UO i košarkaš, Nikola Korać.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Petrić i Korać su istakli da Bijelo Polje, kao grad sporta, zaslužuje stabilnog abaligaša, te da je nova uprava spremna da se bori za taj cilj, iako ga neće biti lako ostvariti.

Za sada, kako su istakli, biće fokusirani na promociju igrača iz Bijelog Polja, ali i na izgradnju zdravih temelja za razvoj bjelopoljske košarke.

„Želimo da Košarkaškom klubu Jedinstvo vratimo onaj nekadašnji sjaj i da opet bude na nivou na kom i zaslužuje da bude. Cilj nam da je sala u Nikoljcu opet bude puna, jer Bijelo Polje, kao košarkaški grad, zaslužuje stabilan klub. Zato smo i okupili nove ljude i na Skupštini kluba izabrali Upravni odbor, na čelu sa Hasanom Ramovićem, dok su članovi Vladimir Moračanin, Admir Babača, Petar Korać i ja. Sve postavljene ciljeve neće biti lako ostvariti, zato smo i napravili plan za naredne četiri godine. Za početak ćemo učiniti sve da stabilizujemo klub, izvršimo reorganizaciju, jer smo nažalost u ozbiljnim problemima. Takođe, smatram da Jedinstvo zaslužuje da igra ABA 2 ligu, trenutno to nije relano, jer ima mnogo problema koje moramo da rješavamo, ali u nekom nerednom periodu svakako da ćemo težiti tome“, poručio je Korać.

On je kazao da imaju i veliku podršku Opštine, koja je prepoznala njihovu želju i volju da unaprijede funkcionisanje KK Jedinstvo.

„Opština je i naš glavni finansijer, ali smo u fazi traženja sponzora. U svakom slučaju, mi nećemo odustati od cilj, vjerujemo da je on ostvariv. Za sada nam je v ažno što se u klbu postavljaju već zdarvi temelji za dalji rad i da je atmosefra dobra“, dodao je član UO.

Korać je napomenuo i da im je jako važan rad sa mlađim selekcijama, pa su već i pokrenuli školu košarke.

„Angažovali smo dva mlada perspektivna trenera, Vladimira Fisika i Mihajla Boškovića, koji će raditi sa djecom. Raduje nas interesovanje djece, tako da se nadam da će škola biti uspješna i da ćemo kroz narednih nekoliko godina iz redova mlađih selekcija dobiti tri do pet igrača koji će obezbijediti sebi mjesto u prvom timu“, naglasio je on.

Do početka nove sezone Prve crnogorske lige ostale su dvije sedmice, a novi trener Rade Petrić, zadovoljan je trenutnom situacijom u klubu.

„Stanje u klubu je za sada dobro, treninzi se održavaju po planu, trenutno smo u fazi adaptacije, jer se još uvijek navikavamo jedni na druge, tako da će nam trebati malo vremena da uđemo u sezonu na pravi način, ali očekujem da ćemo uz jedno ili dva nova imena  biti na zadovoljavajućem nivou“, kazao je Petrić u emisiji „Sportski magazin“.

Saopštio je da su već odradili 15 treninga, a očekuje da će tek poslije prvog ili drugog kola biti u punoj formi.

„To je mali broj treninga da bi mogli da očekujemo neke veće rezultate i da sada prognoziramo, ali je najvažnije da su svi momci posvećeni i da kao mladi trener imam podršku svih ljudi iz kluba, što znatno olakšava posao“, kazao je šef stručnog štaba.

Petrić je istakao i da su ih tokom priprema pratile povrede, ali i poručio da to ne može biti alibi, te da će pokušati da izvuku maksimum.

„Doveli smo šest pojačanja, imamo i šest igrača iz Bijelog Polja, što nam je i glavni cilj, da Bjelopoljci  budu tu, da dobiju svoju šansu i da razvijamo domaće igrače“, rekao je on.

Dres bjelopoljskog Jedinstva ove sezone će nositi šest novih igrača, a pored Koraća, kako je saopštio trener, tu su i Nemanja Knežević, Siniša Bošković, Miloš Milošević, kao i dva Amerkinca, Derek Rowland i Michai Henry.

„To su zaista igrači sa velikim potencijalom, od kojih zaista očekujemo dosta i koji će sigurno dati veliki doprinos. Ono što je jako važno,  dolaskom Koraća i Dereka naš glavni igrač Nenad Vuković, koji je prošle sezone bio najbolji poenter lige, biće prilično rasterećeniji, a imaćemo jako dobru spoljnu liniju, tako da ćemo praviti ozbiljne probleme svima u ligi. Trenutno smo u traženju igrača na poziciji 4, koja je trenuntno najtanja, ali očekujemo da ćemo u narednih par dana dovesti  nekog igrača“, kazao je Petrić.

U toku dana će biti poznat i raspored takmičenja, a u ovom trenutku, prema ocjeni Petrića, Sutjeska je glavni favorit, po pojačanjima i budžetu.

„Potom i Podgorica i Primorje, takođe i Teodo i Milenijum, a mislim da će biti izjednačena i sredina tabele, dok će se za opstanak boriti neko od ovih koji su, poput nas, kasnije počeli sa pripremama, koje će igrače neke tek dovesti, a tu je i važan faktor sreće“, rekao je on.

Jedinstvo je prošlu sezonu završilo na trećem mjestu na tabeli, bilo je na korak od ABA2 lige, a Petrić je istakao da je sredina tabele najrealnija u ovom trenutku.

„Što se tiče rezultata, mislim da je realna priča sredina tabele, ali ja vjerujem u ove momke i ako nam se ukaže prilika za nešto više, sigurno ćemo je iskoristiti“, poručio je Petrić.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE