Voda još uvijek nije za piće

Voda iz gradskog vodovoda već šesti dan nije za piće, pa je prije upotrebe treba prokuvati, taložiti i procijediti, saopšteno je iz Vodovoda Bistrica.

Zbog planiranih radova na mreži, bez struje će danas do  12 sati ostati Gubavač, od 9 do 16 sati bez napajanja električnom energijom biće Cerovo, Ribarevine, Stožer, Žurena, Slatka, Nedakusi i Gorice, a do 18 sati Lješnica, saopšteno je iz Crnogorskog elektro-distributivnog sistema.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekarsku pomoć zatražio je 51 sugrađanin, a dežurna ekipa je 13 puta intervenisala na terenu.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja tokom protekla 24 sata, osim redovnih, nijesu imali većih intervencija na terenu.

Saobraćaj se obavlja ovog jutra po uglavnom suvim  kolovozima.Magla smanjuje vidljivost po kotlinama i duz rijecnih tokova.  Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Savjetuje se oprezna vožnja prilagodjena stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna opreznost.

U južnim i centralnim predjelima sunčano, od sredine dana lokalno malo do umjereno oblačno. Na sjeveru promjenljivo oblačno, ponegdje sa slabom kišom, moguće već prijepodne. Umjeren do pojačan sjeverni vjetar iz sjevernih predjela, poslijepodne ili krajem dana će se proširiti na cijelu zemlju. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 27 stepeni.