Atletičari bjelopoljskog Jedinstva osvojili 58 medalja, očekuju ih još dvoranska takmičenja (video)

Atletičari bjelopoljskog Jedinstva i ove sezone bilježe dobre rezultate na crnogorskoj, ali i međunarodnoj atletskoj sceni, što najbolje potvrđuje veliki broj medalja na gotovo svim prvenstvima i takmičenjima, saopštio je trener Osman Erović.

Gostujući u emisiji “Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, Erović je istakao da su u dosadašnjem dijelu sezone osvojili 58 medalja, 47 na takmičenjima i prvenstvima i 11 na MOSI igrama, što odličan rezultat.

“Zaista moramo biti zadovoljni, kako ja, tako i moje kolege,  članovi stručnog štaba, Brano Maslovarić i Milanka Marković, ali svakako ovakav uspjeh ne bi bio moguć da nemamo veliku podršku  i lokalne samouprave i uprave kluba. Od naših atletičara se to nekako uvijek i očekuje, tako da smo i ove godine uspjeli da opravdamo očekivanja i osvojimo značajan broj medalja, ali i da postavimo nove državne rekorde. Iako ćemo izvještaj Atletskog saveze dobiti krajem godine, već sada mogu da saopštim da smo u ovoj godini na pojedinačnim takmičenjima osvojili 47 medalja - 17 zlatnih, 21 srebrnu i devet bronzanih. Pored tih, osvojili smo još jedanaest medalja na MOSI igrama -  šest zlatnih, dvije srebrne i tri bronze, tako da smo po ko zna koji put opet  postali prvaci tog takmičenja”, naveo je trener AK “Jedinstvo”.

Pored pomenutih medalja, Erović je napomenuo da su postavili i tri nova državna rekorda i to zahvaljujući Amri Hubanić, koja je briljirala ove sezone.

“Državni rekordi se ne postavljaju vrlo često, ali je naša sjajna pionirka Amra Hubanić uspjela je da postavi čak tri i to na 60m, 100 metara i u višeboju. Ja sam siguran da je ovo samo njen početak, te da će uz našu podršku napraviti blistavu karijeru i još mnogo veće rezultate, posebno u sprinterskim disciplinama”, kazao je on.

Erović je istakao i da su atletičari Jedinstva novi vicešampioni države, nakon što su osvojili drugo mjesto na 55. Ekipnom prvenstvu Crne Gore, dok su djevojke na visokoj trećoj poziciji.

“Uz sjajne mlade takmičare, imali smo podršku naših iskusnijih atletičara, poput  Edina Erovića,  Luke i Matije Radovića, Čokovića…Tako da smo, predvođeni Ristom Drobnjakom, uspjeli da napravimo impozantan i dođemo do titule vicešampiona.  Tome svakako treba dodati izuzetno dobar rezultat djevojaka koje su bile treće, pa kada sve to sagledamo i više smo nego ponosni na sve”, rekao je trener AK “Jedinstvo”.

Napomenuo je i da su članovi AK “Jedinstvo”, Kristina Rakočević i Risto Drobnjak, ove sezone ubilježili nove nastupe u dresu crnogorske atletske reprezentacije.

“Kristina Rakočević je na Prvenstvu malih država Evrope osvojila srebrenu medalju u bacanju diska, a žao mi je  što zbog korona virusa nije mogla nastupiti na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji. Takođe,  Risto Drobnjak je ove godine kao član državne seniorske reprezentacije učestvovao na Mediteranskom prvenstvu za mlađe seniore do 23 godine, ušao je u finale takmičenja i osvojio sedmo mjesto. Pored njih, moram pomenuti i juniora  Harisa Adrovića, koji je na Balkanskom prvenstvu za junior osvojio sedmo mjesto, a bio je prvak  Balkana u bacanju kugle na školskom prvenstvu, koje je ove godine održano u Ohridu”, podsjetio je Erović.

Ovakavi rezultati, prema riječima trenera Erovića, dodatno obavezuju atletičare da u narednom periodu budi još bolji, ali i sve njih u klubu, kako bi i nove generacije nastavile da nižu uspjehe.

“Da bi u atletici napravili dobar i vrijedan rezultata morate proći jedan dug put. Međutim, čini mi se da ovo podneblje obiluje talentima i u ateltici, a na nama je da ih pronađemo i pomognemo im da ga unaprijede. Tako da ne treba puno da brinemo za budućnost bjelopoljske atletike, jer već imamo desetak odličinih mladih takmičara, poput Amre Hubanić i Enesa Erovića, koji već u svojim kategorijama ostvaruju dobre rezultate i među najboljima su u državi”, naglasio je Erović.

Iako je takmičarska sezona na stazi završena, slijede I takmičenja koja se održavaju u dvoranama.

“Nadam se da ćemo i u dvoranskim takmičenjima napraviti dobar rezultat, a možda postaviti I nove rekorde”, kazao je Erović.

 Istakao je i da se nadaju novoj atketskoj stazi, jer je to preduslov još boljih reztultata.

“Vjerujem ljudima iz lokalne samouprave i direktoru Centra za sport i rekreaciju, tako da se nadamo novoj stazi”, poručio je trener AK “Jedinstvo”, Osman Erović.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Audio obrada: Sanida Kajević

 BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE