Ponuda na gradskoj pijaci i ove subote bila je bogata

Ponuda na gradskoj pijaci i ove subote bila je bogata, tako da su Bjelopoljci i danas imali priliku da kupe kvalitetno voće, povrće, mliječne proizvode, razne vrste brašna, čajeve, a kako su kazali prodavci, cijene su na nivou prošlonedjeljnih.

Cijena crnog luka kreće se od 0,80 centi do 1, 20, dok je za kilogram bijelog luka potrebno izdvojiti 7 eura. Krompir je danas koštao po kilogramu 0,80 centi, a za kilogram tikve ili šargarepe treba izdvojiti po jedan euro. Kilogram bijelog kupusa košta 0,30centi a crvenog od 0,40.

Za kilogram kukuruznog, pšeničnog, ražanog brašna potrebno je izdvojiti od 1,50 do 2,50 eura, dok kilogram heljdovnog košta 3,50 eura.

Jabuke pašinke cijenjene su i  danas  od 1,30 do 1,50 eura po kilogramu, ostale vrste mogu se naći po cijeni od  0,70 eura. Kilogram krušaka košta od 1 eura do 1,80 , za kilogram banane trebalo je izdvojiti 1,50 euro, za nar 2 eura, limun po kilogramu se prodaje 1,20 eura, a kilogram kivija 1 euro.

Standardno bogata mliječna pijaca nudila je kupcima i ove subote sireve po cijeni od 7 eura, mladi pet eura, dok je za jedan kilogram mladog kajmaka potrebno izdvojiti 12 eura, za stariji 13 eura, što je na nivou prošlonedjeljnih cijena.

Na štandovima bjelopoljskih proizvođača mogla se pronaći i zimnica tako su sugrađani mogli da kupe rasol i vodnicu, pripremljene po tradicionalnoj recepturu, po cijeni od dva eura. Tegla od kilogram zimnice košta 3 eura, a od 3 kilograma 10 eura.

Tekst i foto: Vanja Šabanović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE